Hírek

2016.09.17. 10:01

A gazdát kell nevelni, nem az ebet

Nagykanizsa - Kutyaugatástól volt hangos a Récsei úti kiképzõpálya, ahol negyedik alkalommal szerveztek tréninggel egybekötött baráti találkozót a négylábúaknak, s természetesen a gazdijaiknak.

Szabó Zsófia

Korábban a pásztorkutyákat invitálta több ízben az ország minden tájáról a Kanizsai Kutyás Szabadidõ - és Sportegyesület. Ezúttal viszont nem volt fajtabéli megkötés: a kedvtelésbõl tartott kutyusoktól, a különbözõ versenyek sztárjain át, az életmentésben jártas ebekig minden jószág aktívan kivehette részét a rendezvénybõl.

Jordanics Máté és a kétéves staffordshire terrier, Lara
Fotó: Szakony Attila

– Legnagyobb érdeklõdés az engedelmességi- és az õrzõ-védõ bemutatókat kísérte – árulta el Bognár Attila, a szervezõ egyesület elnöke, aki hozzátette: a találkozó célja elsõsorban az, hogy a hobbi-kutyatartók figyelmét felhívják arra, egy kutyus nem csak simogatásra, dögönyözésre, sétáltatásra született.

– Fajtától függetlenül, bármelyik eb megtanítható engedelmességre - jegyezte meg. - A titok a jószág jutalmazásában és az ebtartó kitartásában rejlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!