Hírek

2017.09.04. 14:04

"Gőzös" helyett buszok mennek majd Kanizsára

Folytatódik a dél-balatoni vasútvonal felújítása szeptember 11-től. A teljes vágányzár ideje alatt vonatpótló autóbuszokkal közlekedhetünk.

Tervezze meg időben, ha Keszthely vagy Nagykanizsa térségéből a fővárosba szeretne vonattal eljutni, mert a vasúti pálya felújítása miatt menetrend változásokra, és pótlóbuszokkal való közlekedésre kell számítani.

Fotó: zaol/archív

A MÁV Zrt. közleménye szerint szeptember 11-től október 5-ig módosul a menetrend a Budapest–Nagykanizsa, illetve a Balatonszentgyörgy–Keszthely vasútvonalon.

Balatonszemes és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni mindkét irányban, egyes vonatpótlók csak Balatonszentgyörgyig közlekednek.

Az ütemes gyorsvonatok autóbuszai Balatonszemes–Balatonszentgyörgy, illetve Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa között fekvő állomásokat nem érintik, ezért ezeken a szakaszokon ráhordó buszokkal lehet utazni.

A keszthelyi állomásra, illetve onnan az ütemes gyorsvonatokhoz csatlakozó vonatok utasait Keszthely–Balatonszemes–Keszthely között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A Fonyódról 6:25-kor és 13:02-kor Keszthelyre induló vonat utasainak a teljes útvonalon pótlóbuszokkal kell utazniuk.

A személy- és a sebesvonatok autóbuszai a vonatok eredeti útiránya szerinti megállókban vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg.

A balatonszentgyörgyi csatlakozások biztosítása érdekében egyes Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk–Celldömölk közötti vonatok részben módosított menetrend alapján közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!