Hírek

2015.08.26. 13:50

Lecsópikniken jártak a gyermekvédelmi központ lakói

Zalaegerszeg - A tanösvények bejárása és egy kis labdázás után telepedett a csácsi arborétum erdei asztalaihoz a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ 30 fős gyerekcsapata.

Arany Horváth Zsuzsa

Nem másért, minthogy elfogyassza azt a lecsóebédet, amely részben saját termésből készült. Ugyanis széles körű városi összefogás eredményeként idéntől udvari veteményeskert is szolgálja az otthonban élő gyerekeket. Tegnap ennek örömére közös pikniket tartott az intézmény a támogatók képviselőivel.

A zömmel magánemberekből álló egyesületünk sokféle programmal támogatja a gyermekotthon lakóit, jártunk már a zalakarosi fürdőben, nemrég pedig a Balatonnál mondta az egyik legfontosabb támogató szervezet, az Egészséges Zalai Közösségekért Egyesület vezetője, dr, Kecskeméti Katalin, hozzátéve, a csácsi arborétumi kirándulás is a gyerekek egészséges fejlődését, örömét, kikapcsolódását szolgálja.

Vele együtt gyönyörködött a kicsik önfeledt falatozásában a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Horváth István.

- Örömmel segítünk az otthonnak a kertépítésben, élő munkaerővel, szerszámmal, de mással is állunk rendelkezésre - mondta az ügyvezető érdeklődésünkre.

Ebéd az árnyas fák alatt. Balra az otthon vezetője, Józsi Anikó, jobbra az előtérben az ötéves Orsós Zoltán falatozik jóízűen Fotó: Katona Tibor

A szóban forgó veteményes, amelyben szinte minden zöldség megterem, köszönhető a városi önkormányzatnak, Gyergyán Szabolcs ságodi gazdálkodónak, Székely Róbert városi erdésznek, két egerszegi gazdaboltnak, az MLSZ helyi tisztségviselőinek. Egyikük magokat biztosított, másikuk a szakértelmévek járult hozzá a jó terméshez, míg mások a jótékony célú sportversenyek bevételét ajánlották fel annak a 42 gyermeknek, aki családi környezet nélkül nő fel.

Az otthonban 18 éves korukig nevelkednek biztonságos körülmények között. Ahonnan táborokba járnak, versenyeken vesznek részt, fellépnek különböző ünnepségeken, a városi könyvtárban pedig ősszel bemutathatják rajz- és festőtudásukat is. Hamarosan eleget tesznek a nemeshetési meghívásnak, hiszen a közeli községgel baráti kapcsolatot ápolnak. Mint megtudtuk, a gyerekek számára nagy élmény volt a veteményes kert kialakítása is, valamint a gondozásában való közreműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!