Hírek

2016.02.11. 15:38

A gyógyulás záloga

Zalaegerszeg - Remenyik Sándor verse, a Piramis együttes dala, Ocsovai Grácián atya imája adott lendületet a gyógyulásnak a megyei kórház ünnepségén.

Arany Horváth Zsuzsa

A betegek világnapja alkalmából a Zala Megyei Kórház pózvai telephelyén gyűltek a társalgóba a betegek, a kórházi dolgozók, orvosok, ápolók. A világnap, amelyet II. János Pál pápa 25 évvel ezelőtti kezdeményezése nyomán tartanak meg világszerte, arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a betegek kiszolgáltatott helyzetére.

Tizenegy hete ápolják a 82 esztendős zalabesenyői Major Lajosnét a Zala Megyei Kórház Geriátria, Krónikus Belgyógyászat és Rehabilitációs Osztályán. Az idős hölgy elmondta, elégedett a szeretteljes bánásmóddal. Az osztály vezetője dr. Császár Tamás főorvos, címzetes egyetemi docens, a részleg főnővére, a 18 éve itt dolgozó Hodor Ferencz Erika diplomás ápoló (képünkön) és valamennyi munkatárs osztozott a betegek világnapja alkalmából a megyei kórház pózvai részlegében zajlott - bensőséges rendezvény üzenetében Fotó: Katona Tibor

A fokozott odafigyelés, törődés fontosságáról szólt a kórház dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató, hangsúlyozva, ő maga is megtapasztalta a megváltozott élethelyzet bizonytalanságát, amikor beteg lett. Elmondta, kórházukban a betegápolók arra törekszenek, hogy a náluk gyógyulók érzelmi-fizikai gondjait átérezzék, azokon enyhítsenek. A modern gyógyító módszerek és körülmények mellett munkatársaik embersége a garancia arra, hogy ki-ki mihamarabb visszatérhessen az egészségesek világába. Ezért a különböző, a betegségek szerint szerveződő civil csoportokkal is szorosabb kapcsolatot alakítottak ki, hogy együtt álljanak rendelkezésre.

A betegek világnapján Major Zsolt színművész verset mondott, Kertész Ibolya gyógytornász énekelt, majd dr. Kopeczky Ildikó gyerektüdőgyógyász számolt be az általa vezetett, 27 éve működő Asztma Klub Egyesület tevékenységéről. (A megyei kórház az elmúlt évben 18 civil szervezettel kötött megállapodást a jobb betegkövetés érdekében.) A főorvos elmondta, a klub módot ad arra, hogy az azonos problémákkal küzdők együtt legyenek úrrá gondjaikon, kapcsolatban maradjanak orvosaikkal. Ők a tájékoztatás mellett kikapcsolódást biztosító programot szerveznek a tagjaiknak, s arra biztatott mindenkit, keresse fel a betegklubokat, hiszen az életminőséget pozitívan befolyásolják a kapcsolatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!