Hírek

2017.08.21. 14:42

A hónap végére elkészül az út Nagyradán

NAGYRADA - Hamarosan új úton járhatnak a Kossuth utca lakói. Felújítják a települést hosszanti irányban átszelő gyalogút fél kilométeres szakaszát.

Szabó Zsófia

A falu nyugati oldalán lévő járdát már  néhány évvel ezelőtt rendbe hozták. Ezúttal az átellenben lévő rész került sorra. Az utca fenti, elágazóig vezető részét már újjá építették, a napokban pedig neki állnak a község központjától a végéig vezető szakasznak.

A képen: A kivitelező cég munkatársa a Kossuth utcai járda felső szakaszának tereprendezése közben

– Még korábban kaptunk az államtól tíz millió forintot,   adósságkonszolidációban nem érintett önkormányzatként  – idézte fel  Zsiga Zsolt polgármester. – A támogatást különböző fejlesztésekre fordítottuk. Új bitumenes fedés került a kultúrház elöregedett tetejére,tehermentesítettük, egyúttal megerősíttettük  a  Petőfi utcában lévő közúti hidat. A létesítmény belsejébe hullámacél lemezt helyeztünk el, a közbenső részt pedig betonnal töltöttük fel. Ezen kívül autó-és gyalogút rendbetételre szánjuk az összeg fennmaradó részét – összegezte a falu első embere. Elmondta: a Petőfi utcában  a kátyúkat töltik fel, nagyobb feladat a szennyvíz vezeték nyomvonalán megsüllyedt útszakaszok aszfaltozása lesz. A helyenként egyenetlen felületre   vastag aszfaltréteg kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!