Hírek

2017.07.10. 13:39

A kanizsai állatmenhely négylábú lakóinak sok jóban lesz részük a hét során

NAGYKANIZSA Pamacsnak, Annának és még félszáz árva kutyának bőven kijut a fejedelmi kényeztetésből az elkövetkezendő napokban.

Szabó Zsófia

A menhelyet működtető Élettér Állat és Természetvédő Egyesület hagyományos, szombatig tartó nyári táborában általános-, és középiskolás gyerekek veszik ideiglenes pártfogásba az állatotthon védenceit.

– Idén is sok, közel félszáz fiatal vesz részt a vakációs programunkon, melynek célja, a korábbi évekhez hasonlóan, a jövő generáció felelős állattartásra történő nevelése – mondta Vida Éva, az állatmenhely munkatársa. – A diákok emellett, különböző gyakorlati bemutatók révén, még kutyakiképzési alapokat is elsajátíthatnak, illetve játékos és sportos szabadidős foglalkozásokkal is kedveskedünk nekik – összegezte.

Fotó: Szakony Attila

A legnépszerűbb időtöltés a gyerekek körében természetesen az, amikor a maguk által választott, négylábú árva jószágot babusgathatják.

– Legszívesebben hazavinném Annát, annyira összenőttünk – simogatta nagy szeretettel a zalakarosi Kovács Katalin az ötéves fekete keverékkutyust. – Bár a cicám nem örülne neki – nevetett a kislány, aki elárulta: Annát minden jóval elhalmozza a tábor ideje alatt, még szép „bundafrizurát" is fésül neki.

Az egyik legfiatalabb, kilenc éves állatvédő, Pócsi Benjámin inkább „fegyelemre" szoktatja pártfogoltját, Pamacsot. A kissrác hatodszor vesz részt a táborban.

– Már tudom, hogyan kell sétáltatni a kutyát – mutatta a fiúcska tegnap az Ady utca egyik parkjában, ahová „kirándulni" vitték a táborozók védenceiket. – Pamacs könnyen megtanulta. A pórázt apró rántásokkal kell kezelni, így tudom terelni – részletezte Benjámin. Hozzáfűzte: ugyan a szívébe költözött az eb, mégis örül annak, hogy a jószág hamarosan szerető gazdikhoz kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!