Hírek

2016.09.28. 13:15

A kennelektől a kis utakig - Az állatotthonban több korszerűsítés történt az elmúlt időszakban

Nagykanizsa – Leaszfaltozták a kennelek betonaljzatát, emellett több útszakaszt is felújítottak az állatmenhelyen egy közel kétéves projekt jóvoltából, ami nemrégiben fejeződött be.

Szabó Zsófia

Maros Sándorné, az állatotthont működtető Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület titkára elöljáróban felidézte a 2014-ben kezdődött beruházás részleteit.

– Két évvel ezelőtt nyertünk támogatást, a védenceinknek egy esztendőre elegendő tápszer formájában – összegezte. – Amelyet nem kis pártfogoltjaink étkeztetésére, hanem felújításra kellett fordítanunk.

A kennelekre jócskán ráfért a rendbetétel, de problémát okozott az is, hogy az állatotthon területén lévő, kis közlekedő utakon sem volt aszfaltréteg.

– A pályázati forrás jóvoltából a négylábú védenceink lakóhelyének talapzatát lebetonoztuk, a kennelek közti utakat pedig felújítottuk – részletezte Maros Sándorné, aki hozzátette: ezekkel a munkálatokkal már tavaly végeztek, ugyanakkor, emellett, az idei évre, Nagykanizsa önkormányzatától két millió forint állatjóléti támogatásban részesült az otthon.

Baranyai Erzsébet (elől) és Koller Éva állatgondozók a menhely kutyusait sétáltatják Fotó: Szakony Attila

– Ennek köszönhetően kaphatott időtálló burkolatot a többi, menhelyen lévő közlekedő, valamint a város hozzájárulásából építhettünk új bejárati utat, illetve csapadékvíz elvezető lefolyókat is – mondta az egyesület titkára. Azt is, fél millió forinttal ugyan meghaladták a kétmilliós keretet, amit végül saját forrásból pótoltak ki.

– Az elmúlt években összesen több mint ötmillió forintot fordítottunk felújításokra – fűzte tovább. – Ám elkelne még a menhely északi oldalán lévő kennelek rendbetétele, valamint a frissen műtött gondozottjainknak egy „betegszobás, fürdetővel ellátott lábadozó" is. Reményeink szerint mindez jövőre meg is valósul.

Ami a közelebbi jövőt illeti, a kanizsai menhely – az elmúlt időszakhoz hasonlóan – mozgalmas hónapok előtt áll. Október elsején örökbefogadással egybekötött nyílt napot tartanak, melynek során közösen ünneplik meg az állatbarátokkal, hogy éppen tíz esztendeje költöztek az Ady utcai telephelyre. A rendezvényen a közelmúltban meghirdetett fotópályázat eredményhirdetésére is sor kerül.

Október hetedikén az Uszkár-díj gálát rendezik meg: ahol ezúttal is elismerésben részesítik azokat a magánszemélyeket, szervezeteket, akik az elárvult kutyusokért, cicákért sokat tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!