Hírek

2016.05.25. 15:26

A Kihívás napján

Becsehely, Galambok - Mindkét dél-zalai településen legalább 15 percet mozogtak az emberek szerdán, a Kihívás napjára tartott programokon.

Benedek Bálint

A Kihívás napjának ötlete Kanadából indult még 1982-ben, ahol a szomszédos városok elhatározták, hogy egésznapos verseny keretében döntenek arról, melyikük települése sportosabb. Ehhez meg is számolták, hogy 0-tól 21 óráig hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percig. A Kihívás napját 15 éve hazánkban is meghonosították, ötletes vetélkedőkkel hívja fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

Galambokon éjjel Bertók Ferenc polgármester lóháton ülve vezetett éjszakai fáklyás felvonulást, melyben a falu lakói vettek részt. A főszervező, Martonné Hanyi Judit családsegítő munkatárs arra törekedett, hogy ne csak szervezetten a gyermekcsoportok, hanem a falu egész közössége megmozduljon egyszerre, hány perc erejéig.

- Sokan azzal csatlakoztak a kiíráshoz, hogy a házuk előtt söpörték a szemetet, egyszóval mozogtak - mondta a főszervező. - Azonban a munka után sokan csatlakoztak hozzánk, a tóparton volt jóga és zumba is.

Szintén színes kavalkáddal várták a lakosságot Becsehelyen, ahol kétszázan vettek részt a babakocsis sétán. A falu szülötte, az ultrafutó magyar bajnok, Rudolf Tamás futásra hívta az érdeklődőket, míg este Katus Attilával mozoghatott együtt a település apraja-nagyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!