Hírek

2017.07.21. 14:21

A kitűnők közül is lesz, aki visszajön - Az érettségin brillírozó diákokat látta vendégül a város

NAGYKANIZSA - A kitűnőre érettségizett diákokat látta vendégül tegnap az önkormányzat. Az ünnepség legfőbb üzenete az volt, hogy a dél-zalai város mindenkit visszavár az egyetem után.

Pásztor András

Ötödik alkalommal hívta meg eszmecserére az önkormányzat azokat a fiatalokat, akik az idei évben kitűnő érettségi bizonyítványt vehettek át.

Dénes Sándor polgármester azt hangsúlyozta: mindenkit visszavárnak Nagykanizsára Fotó: Gergely Szilárd

Mint kiderült: a város három középiskolájából az idén összesen 51 diáknak lett hibátlan a bizonyítványa, közülük sokan el is fogadták a meghívást.

– Az ember életében az első igazán nagy  megmérettetés az érettségi vizsga, s a kitűnő eredménnyel önök már bizonyították, hogy éretten lépnek a nagybetűs életbe – mondta Dénes Sándor polgármester, aki hozzátette: a remek eredmény magában hordozza annak a lehetőségét, hogy a későbbiek során is sikeresek lesznek ezek a fiatalok és öregbítik majd a város hírnevét. – Egy olyan városét, ami a következő öt évben komoly fejlesztések elé néz, legyen szó sportcsarnokról, konferenciaközpontról vagy az ipari park bővítéséről.

Dénes Sándor polgármester azzal zárta mondandóját, hogy Nagykanizsa mindenkit visszavár.

– Örülök ennek a végszónak, jómagam az egyetem elvégzését követően szeretnék visszajönni a városba, hogy történelem-ének szakos tanárként helyezkedjek el – árulta el Kiss Benedek Győző, a Batthyány Lajos Gimnázium egyik kitűnősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!