Hírek

2016.09.30. 13:17

A lakókkal együtt ünnepeltek

Zalakomár – Pénteken ünnepelték a Zala Megyei Idősek Otthona Zalakomári Intézményének dolgozói és lakói az otthon fennállásának 10. jubileumát.

Horváth-Balogh Attila

Ennek keretében dr. Háda László zalakarosi plébános szentmisét mutatott be, majd  Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára mondott beszédet.

– Ez az idősotthon a szociális gondoskodás szép példája – jelentette ki. – Hiszen nem pusztán lakhatást biztosít, hanem figyel az itt lakók lelki gondozására is. – És itt nem csak arra gondolok, hogy mentálhigiénés szakember segít a mindennapokban, hanem arra is, hogy rendszeresek a programok, lehetőséget biztosítanak a vallásgyakorlásra, tehát igazi közösségként működik az intézmény  – folytatta Cseresnyés Péter.

Schweigerné Kovács Erika, az idősotthon igazgatója felidézte: amikor 10 évvel ezelőtt elkezdődött az otthon kivitelezése, az volt a cél, hogy az idősek komfortosabb körülmények közé kerüljenek. Ugyanis az otthon akkori helyszíne, a volt kastélyépület már nem felelt meg a követelményeknek.

A pénteki ünnepi eseményen a lakók és dolgozók közös nótaműsorára is sor került, majd a születésnapi tortán Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltség igazgatója fújhatta el a gyertyát. Schveigerné Kovács Erika pedig emléklapot adott át a 10 éve itt lakó időseknek, valamint nyugalmazott, illetve 10 éve itt dolgozó munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!