A legszebb kertek nyertesei Zala megyében

2017. augusztus 11., 18:02 szerző: Szabó Zsófia
komment
NAGYKANIZSA Pénteken kiderült, hol vannak a legszebb kertek a városban. Azon zöldségesek, gyümölcsösök közül, melyek művelői neveztek a Karcagról indult program helyi megmérettetésére.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az eredményhirdetés kapcsán tartott tegnapi sajtótájékoztatón Tóth Nándor alpolgármester felidézte: Nagykanizsa öt esztendeje vesz részt a Legszebb konyhakertek programban.

– Az idei versenyre hét kategóriában ötvennyolcan jelentkeztek – jelezte a városvezető. – A nevezők nagy része bajcsai volt, s a résztvevők több, mint háromnegyede hatvan év feletti – összegezte.

– Olyanok is szép számmal indultak, akik már korábban is eredményesen szerepeltek – ezt Kálovics Andrea, a zsűri vezetője mondta.

Dr. Szabados Gyula, a legszebb konyhakertek program helyi koordinátora az eredményeket, a dobogós helyezettek névsorát ismertette.

Balkon kategóriában első Prikryl Zoé, miniben Kantó Kristóf és Kantó Rebeka, normálban Tóth Ferencné, zártkerti zöldségesben Salamon József, gyümölcsösben Hegedűs Györgyné. Vegyesben Németh Sándor és Némethné Kővári Mária kertje volt a legszebb, közösségiben pedig az Attila óvodáé.

Különdíjat kapnak a legidősebb kertművelők: a nyolcvanhárom éves Szelei Józsefné, illetve, a házaspárok között Nagy László és felesége. A legpechesebb kertművelő, Stampfel Szilvia is díjat kap. Az idős asszonynak a júliusi vihar tette tönkre a kertjét.

Az első helyezettek külön nevezés nélkül az országos versenyen is megmérettetnek. Ezután kerül majd sor az ünnepélyes díjkiosztóra Nagykanizsán: a tervek szerint szeptember közepén.

Szabó Zsófia

2017. augusztus 11., 18:02 szerző: Szabó Zsófia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...