Hírek

2015.07.26. 11:12

A letenyei járás közbiztonságáról

Letenye - A város, illetve a térség közbiztonsági helyzetéről adott tájékoztatást nemrég a rendőrség a képviselőknek.

Mirkó Imre

Mint kiderült: a tavalyi évről szóló értékelés szerint a Letenyei Rendőrőrs a határ menti városon kívül további 27 község területén is ellátja a feladatokat. A helyi rendőrség emellett, a horvát-magyar határátkelő miatt rendszeresen lát el közös szolgálatokat a helyi határrendészeti osztály munkatársaival.

A tájékoztató szerint az államhatár miatt egyre több a közokirat hamisítási, vesztegetési, kábítószerbirtoklási ügy, de különösen az embercsempészet tavaly 38 eset történt lett az egyik jellemző bűnelkövetési forma.

A letenyei határátkelőnél fokozottan figyel a rendőrség
Fotó: Mirkó Imre

Tavaly csökkent a tudomásra jutott bűncselekmények száma, amely 2013-ban 499, míg 2014-ben 433 volt. Különösen fontos, hogy az őrs működési területén emberölés, halált okozó testi sértés nem volt, viszont egy esetben emberölési kísérlet és zsarolás miatt kellett intézkedni, ez utóbbi esetekben az elkövetők elfogása rövid időn belül megtörtént. Aggasztónak tűnhet viszont az, hogy a területen a közlekedési, illetve a nemi erkölcs elleni bűncselekmények száma nőtt, ellenben a vagyon elleniek közel százzal csökkentek.

A vagyon elleni bűncselekmények száma Letenye, Bázakerettye és Tótszerdahely térségében emelkedett. A 28 település közül a legtöbb bűncselekmény Bánokszentgyörgyön, Borsfán, Bázakerettyén, Becsehelyen, Csörnyeföldön, Letenyén, Muraszemenyén, Oltárcon és Rigyácon történt 2014-ben.

Letenye környékére tavaly készenléti rendőröket is vezényeltek, de előfordult, hogy a rendőrök polgári ruhában is láttak el a szolgálatot.

A Letenyei Rendőrőrs a térség 18 ezer lakosa és a több millió átutazó biztonságának megőrzésén, javításán munkálkodik derült ki a tájékoztatásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!