Hírek

2017.08.23. 17:25

Pályázatot nyertek a magyar és roma népdalkincs felkutatására

ZALAKOMÁR Az általános iskola nemrégiben 2 millió forintos pályázatot nyert el a magyar és a roma népdalkincs felkutatására, a diákoknak való átadására.

Pásztor András

A pályázat a fent említett célok mellett egy 60 órás ének-zenei képzést is takar, mely magába foglalja a hangszeres zene oktatását, a kórus alakítását, s továbbiakban a kórus nyilvános fellépését. Az egyéves program lehetőséget biztosít az ének-zenei tehetségek felismeréséhez, illetve továbbképzéséhez.

A zalakomári iskola tehetséges diákjai a táborban Fotó: A szerző

- Mindemellett lehetőség nyílik egy komplett ének-zene szaktanterem kialakítására - jelezte Szakáll Tibor igazgató, aki elárulta: a nyári szünidő alatt a zalakomári tehetséges gyerekek egy része Kistolmácson táborozott, ahol készségeik fejlesztésére helyezték a hangsúlyt. - A diákok találkoztak Ferkovics József roma festőművésszel, Tóth István kézműves bőrdíszművessel és Horváth Zoltánnal, a Kanizsa Csillagai Együttes vezetőjével, aki tánc- és zeneoktatást tartott a fiatalok számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!