Hírek

2017.05.22. 18:05

Kövér László: veszélyben a rezsicsökkentés

Keszthely - A migrációs válság kezelése a legaktuálisabb kérdés - mondta a nemzeti konzultáció témáiról rendezett hétfő esti lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón Kövér László.

Keszey Ágnes

Már több mint 1,5 millióan küldték vissza a konzultációs kérdőívet, a kormánynak fontos politikai és erkölcsi támogatást nyújtva abban a küzdelemben, amit a brüsszeli bürokráciával, az uniós központtal szemben folytat - hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyet Kövér László, az Országgyűlés elnöke Manninger Jenő országgyűlési képviselő társaságában tartott.- Minden ellenkező brüsszeli, európai parlamenti és bizottsági, illetve hazai ellenzéki állítással szemben nem az Európai Unióval küzdünk. A kormány az EU tagjaként kívánja látni Magyarországot a jövőben is - hangsúlyozta Kövér László.

Hozzátette: egy erősebb, és nem egy olyan irányba továbbfejlődő unió tagjaként, mint amilyen a brüsszeli bürokrácia és néhány tagország terve. Kövér László a legfontosabb kérdésként a migránshelyzet kezelését említette, s kifejtette: ez az unió válságával járt, s elkerülhetetlenné tette, hogy elinduljon a vita az EU jövőjéről.

- A legfenyegetőbb a kötelező kvóták rendszerének tagállamokra erőltetése - hangsúlyozta.

Az Országgyűlés elnöke a nemzeti konzultáció többi kérdése kapcsán kifejtette azt is: veszélyben van a rezsicsökkentés eredménye.

- A közös energiapiacra vonatkozó irányelv és határozatmódosítási javaslatok arról szólnak, hogyan lehetne a tagállamok hatásköréből az energiaár megállapításának lehetőségét elvenni, hogyan lehetne beleszólni abba, hogy adott tagállam milyen formában kívánja előteremteni az energiaszükségletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!