Hírek

2017.07.05. 17:35

A mindennapok hősei - Hévízen is megünnepelték a Semmelweis-napot

Az intézmény több dolgozójának munkáját is jutalmazták a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház ünnepségén, ahol dr. Semmelweis Ignác születésének 199. évfordulójára is emlékeztek.

Keszey Ágnes

Az anyák megmentője, Semmelweis Ignác  születésének évfordulója a magyar egészségügy napja, A hévízi kórház ez alkalomból tartott ünnepségen. dr. Kvarda Attila főigazgató köszöntőjében úgy fogalmazott: ez a nap alkalmas a számvetésre is. Összegzése szerint jól alakultak mind a szakmai, mind a pénzügyi, gazdasági mutatók.

- Különösen büszkék lehetünk arra, hogy a gyógyfürdő szolgáltatás keretében jelentősen tudtuk növelni a hozzánk forduló betegek a számát, valamint a tófürdő  látogatóinak és szállodai szolgáltatást igénybevevőkét is-  hangsúlyozta dr. Kvarda Attila.  Az elmúlt egy évben közel 300 ezer járóbeteget láttak el, s számos fejlesztés, korszerűsítés valósult az előző Semmelweis-évforduló óta. A kutatási tevékenységekről szólva felidézett néhány szakmai konferenciát és azok témáit.

Semmelweis Ignác életéről, szakmai érdemeiről szólt ünnepi beszédében dr. Major Zoltán főorvos.

Dr. Pintér Erika és Varga Terézia a Semmelwis-nap alkalmából tartott ünnepségen Fotó: Keszey Ágnes

-  A világot a különböző területeken a hősök vihetik előre, olyanok, mint Semmelweis Ignác. Azonban hétköznapi emberek, tehát a minden nap dolgozók tartják őket a vállukon, segítik a munkájukat. Akár mondhatom úgy: mint ahogy mindannyian  dolgozunk itt,  Hévízen- mondta. Hozzátette: a betegektől kapott mosoly és egy-egy köszönő szó is sokat jelent az egészségügyi dolgozóknak, akiknek munkájában fontos az összetartozás, hogy  számíthatnak egymásra, együtt tudják kivitelezni feladataikat. Az ünnepség fényét emelte a hévízi általános iskola kisdiákja, Kádár Veronika  zongorajátéka, majd kitüntetéseket adtak át.

Tudományos tevékenysége elismeréseként idén a dr. Moll Károly emlékérmet dr. Pintér Erika professzor, a Dr. Strecker Ottó emlékérmet munkája révén Varga Terézia gyógytornász érdemelte ki.

A jutalmazottak az ünnepség után

Főigazgatói dicséretben részesült: Gallainé Szabó Éva, Joóné Kovács Andrea, Koczka Attila, Kovács József, Lengyel Kálmánné, Lovász Lajosné, Németh Éva, Recsegné Mikolás Szilvia, Rosta Barbara, Szegediné Tóth Mária, Szórádi Lajos, Tamás László, Tamásné Laki Anikó, Tóthné Tolvay Eszter, Török Erzsébet.

A Magyar Szakdolgozói Kamara területi szervezete oklevelét vehette át Preiner Ildikó, s elhangzott, hogy a  Magyar Orvosi Kamara zalai szervezete oklevéllel ismerte el dr. Konrád Ibolya életpályáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!