Hírek

2016.06.15. 14:59

A minőségügy mára kiemelt feladat lett

Nagykanizsa – Minőségügyi szakmérnökök államvizsgáztak tegnap a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán.

Benedek Bálint

Az idei záróvizsga időszakában 75 hallgató jutott el odáig, hogy különféle szakokon diplomát szerezhessen. A sort minőségügyi szakmérnökök, szakközgazdászok és szakmenedzserek nyitották. Őket követik majd a turizmus-vendéglátás alapszak hallgatói, végül pedig a víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakmérnökök adnak számot a tudásukról.

– Gyakorlatorientáltak a záróvizsgák, az alap elméleti tudás alkalmazására kíváncsiak elsősorban a – fogalmazott dr. Birkner Zoltán, a kanizsai kampusz igazgatója. – Újdonság ez a mai alkalom, hiszen eddig még Nagykanizsán nem volt minőségügyi záróvizsga. A másik érdekesség, hogy a megye két meghatározó multinacionális cégének megkeresésére reagáltunk annak idején a képzés elindításával.

Fotó: Szakony Attila

Dr. Birkner Zoltán hozzátette, hogy a munkaerőpiaci igény megjelenésétől számítva három hónapon belül elkezdték az oktatást Nagykanizsán. És az első évfolyam 14 tagja ad most számot tudásáról.

Az igazgató szerint a záróvizsga időszaka a kihívások és nehézségek ellenére ünnep.

A minőségügyi szakmérnök képzés nem újkeletű, hiszen húsz éve létező szakról van szó, mely a vállalati igények alapján új testet öltött.

– A hallgatók igazi gyakorlati szakemberek – fogalmazott a vizsgán prof. dr. Veress Gábor, a Pannon Egyetem nyugalmazott tanára. – Mégis a gyár is akarta, hogy tovább fejlődjenek, ami nem mindig könnyű. A cégnek egy dolog fontos: a vevő elégedettsége. Sajnos ez egy torz kép, ennél sokkal többet jelent a minőségügy, hiszen minden érdekeltnek elégedettnek kellene lennie. A hallgatók összetett tudást kaptak, olyan filozófiai alapot, amivel a minőség fogalmát értelmezni lehet.

A sikeres államvizsgát tett hallgatók július 1-én 17 órától a HSMK-ban ünnepélyes keretek között kapnak diplomát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!