Hírek

2017.01.09. 18:30

A munkában hisznek - Sikerek, eredmények

Hévíz - A 2016-os vendégéjszaka-számok felülmúlhatják az eddigi legjobb eredményt is, mondta a város újévi fogadásán Papp Gábor polgármester.

Varga Lívia

A városvezető jelezte, bár a decemberi adatok még nem állnak rendelkezésre, az előző év kifejezetten sikeres volt a város számára, amiért köszönet illet minden Hévízért dolgozó polgárt.

Az eredmények pedig, a sok nehézség ellenére, nem csak a turizmusban, az élet más területein is kézzelfoghatók.- Büszkék vagyunk - tette hozzá Papp Gábor -, hogy az országban egyedülállóan Hévíz az év 285 napján kínál kulturális és szórakoztató programokat, a mozink pedig megduplázta nézőszámát, s az év utolsó napján köszönthettem 2016 ötvenezredik látogatóját. A sportban és a gasztronómiában is látványos eredményeket értünk el.

Papp Gábor beszélt az idei tervekről is.

- Hévíz olyan város, ahová évente több mint 50 országból érkeznek vendégek, de mindig szükség van arra, hogy új piacokat hódítsunk meg. Ez a munka folytatódik, holnap hajnalban indulunk Tel-Avivba, hogy tárgyalásokat kezdeményezzünk egy lehetséges izraeli charterrel kapcsolatban.

A polgármester ennek kapcsán leszögezte: bár sok álmatlan éjszakát okoz többeknek, mégis jó döntés volt, hogy Hévíz felvállalta a reptér üzemeltetését, amely hozzájárul a város turisztikai teljesítményéhez.

Papp Gábor szerint 2017 fordulópont lesz, hisz' többmilliárdos fejlesztések indulhatnak el, amelyek évtizedes álmokat váltanak valóra. A tervek szerint átalakul a közlekedés és teljesen megújul a belváros.

Pohárköszöntőjében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere leszögezte: a két város között szoros szövetség alakult ki, amit több dolog is ösztönzött.

- Májusban a megyeszékhelyen megkezdődik a 40 milliárdos járműipari tesztpálya építése - emelte ki a városvezető -, s Hévízre számítunk a topmenedzserek elszállásolásában. A reptér kapacitásaira pedig szükség lesz a logisztikai központ és konténerterminálnál, amelynek működéséhez feltétlenül szükség van egy nemzetközi légikikötőre. A leendő R76-os út nyomvonalát pedig, együttműködésben a fürdővárossal, úgy alakítottuk ki, hogy az érintse a Hévíz-Balaton Airportot.

Balaicz Zoltán szerint ez az együttműködés az egész megyét nyertessé teheti.

Az újévköszöntő fogadáson a hétéves, de már több nemzetközi elismeréssel rendelkező Kádár Viktória zongorajátéka ejtette ámulatba a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!