A nemzeti konzultációról - Másfél milliónál többen válaszoltak, hangzott el a fórum előtt

2017. május 17., 21:05 szerző: Arany Gábor fotós: Umberto Pezzetta
komment
ZALAEGERSZEG - A magyarországi választásokba akarnak beavatkozni a szerdán az Európai Parlamentben elfogadott határozattal. Ezt Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője mondta szerdán a nemzeti konzultációról tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatóján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az Európai Parlamentben szerdán 393 igen szavazattal elfogadták a magyar jogállamiság leépülése miatt aggódó határozatot, 221 képviselő szavazott ellene és 64-en tartózkodtak.

Kósa Lajos emlékeztetett: ez a hazánkat elítélő kilencedik határozat. Célja nem más, mint gyengíteni a kormányt, az országot, és rákényszeríteni a hazánkat és Európát is védő határzár lebontására, a migránsok beengedésére. Magyarországon csak a magyar embereknek van joga eldönteni, kivel akarnak tartósan együtt élni - hangsúlyozta.

Kósa Lajos és Vigh László a sajtótájékoztatón
Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, a Fidesz városi csoport elnöke emlékeztetett: a kvótanépszavazáson a megyeszékhelyen a részvétel országosan a harmadik legmagasabb volt. Vigh László országgyűlési képviselő, a párt választókerületi elnöke a nemzeti konzultáció eredményességére hívta fel a figyelmet.

Eddig másfél milliónál többen küldték vissza a kérdőíveket, százezeren pedig az interneten válaszoltak. Emlékeztetett: május utolsó napjáig van még mód a nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldésére. Vigh László kiemelte: Európában nem nagyon találni még egy kormányt, amelyik ilyen rendszerességgel kérdezné meg az emberek véleményét. A sajtótájékoztatót követően a hangversenyteremben telt ház előtt kezdődött el a Fidesz fóruma, amelyen a nemzeti konzultáció kérdéseit taglalták.

 

Arany Gábor

2017. május 17., 21:05 szerző: Arany Gábor fotós: Umberto Pezzetta

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...