Hírek

2016.09.16. 17:57

A népszavazás sorskérdés - Rétvári Bence Lentiben tartott fórumot

Lenti – A Kerka-parti településen tartott lakossági fórumot az októberi népszavazás mellett Rétvári Bence parlamenti államtitkár, miniszter – helyettes.

Korosa Titanilla

A Védjük meg Magyarországot! című fórumot megelőző sajtótájékoztatón Rétvári Bence elmondta: a népszavazás sorskérdés, olyan közös összeurópai és nemzeti ügy, amely nem pártoktól függ, hiszen a szavazólapon sem lesznek pártlogók feltüntetve.

– Generációs kérdésről kell dönteni, arról, hogy akarjuk – e, hogy minden megváltozzon körülöttünk. Akarunk – e ekkora kockázatot vállalni, terhet a nyakunkba venni, hiszen ez az egészségügyi és szociális ellátórendszernek egy olyan megterhelést jelentene, amit nem is bírna ki, vagy pedig megőrizzük azokat az értékeket, gazdasági eredményeket és biztonsági helyzetet, ami most Magyarországon van – emelte ki.

Mint mondta: a népszavazás a legerősebb eszköz, amivel az Európai Unióban és minden demokráciában  élni lehet. Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy Brüsszelből fenyegetőznek, ha a magyarok elmondják véleményüket és saját kezükbe akarják venni a sorsunk irányítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!