Hírek

2015.09.01. 08:24

A parancsok jelölik az Isten igaz útját

Zalaegerszeg – Az Ószövetség és az Újszövetség parancsairól fejtette ki ezúttal gondolatait Stróber László zalaegerszegi apátplébános.

Mózes így beszélt, amikor a vándorlás végén előadta népének a legfontosabbat, amit az Úristen mondott neki: Halld, Izrael a parancsokat, hogy élj! Tartsátok szem előtt és kövessétek őket!

Isten, aki maga az igazság, elénk tárja az igaz élet útját. Ő látja a rossz élet következményeit. Szükség van parancsokra, eligazító és vezető parancsokra, mert a bűn elkövetése óta az ember értelme homályos, akarata rosszra hajló lett.

Mind az Ószövetség, mind az Újszövetség parancsai arra ösztönöznek, hogy az ember hűségesen megtartsa az Úr tanítását, mert csak akkor ad életet. Nem lehet és nem szabad egyszer odaadóan ragaszkodni az isteni parancsokhoz, máskor pedig könnyelműen szakítani velük, elhanyagolni, mit sem törődve a dicsőség Urával.

Stróber László atya

Arra is gondosan ügyelni kell, amit Mózes így fejez ki: Ne tegyetek semmit hozzá, és ne is vegyetek el belőle, hanem tartsátok meg az Úr, a ti Istenetek parancsait.

Az ember sokszor hajlamos arra, hogy Isten törvényeit kényszernek érezze. Sokan mondják, gondolják: jó lenne, ha Isten parancsa nem kötné meg az életünket, ha szabad lenne bármit megtenni, ha kiélhetnénk ösztöneinket. Ha Isten nem rakott volna igát a nyakunkba, tehetnénk mindent, ami vágyainkat betölti.

Ehelyett át kell érezni az Isten adta törvény mélységét, amely az életünket őrzi, és viszi az igaz úton. Azzal tesz jót velünk, hogy kijelölte az igaz utat. Szeressük hát az Isten útját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!