Hírek

2017.05.11. 18:05

A plébános is tart majd bemutatót, ha megnyílik a gördeszkapálya Rédicsen

Új lendületet vett a gördeszkapálya építése Rédicsen. Nyárra tervezik az átadását, így régi terv válhat valóra.

Korosa Titanilla

A gördeszka-, görkorcsolya- és BMX-pálya alapjait lenti vállalkozó készítette, míg az elemek kiépítését szakavatott lendvai központú szlovén cég végzi, amely Európa-szerte mintegy 250 hasonló pályát épített már.

- 2011 áprilisában felszenteltünk már egy pályát Rédicsen - említette Lendvai Zoltán plébános, vagy ahogy sokan ismerik, a gördeszkás pap. - Ekkor terveztük már, hogy továbbfejlesztjük ezt a kezdeményezést. Majd a pálya elemeit kölcsönadtam Lentibe 3 évre, azoknak az ott élő, érdeklődő fiataloknak, akik addig kijártak Rédicsre, hogy helyben űzhessék ezeket az extrém sportokat, mivel problémák adódtak a rendszeres ingázás miatt.

"Kitüntetés, hogy Rédicsen épül egy bemutató pálya, ami egyedülálló a környéken."

- Az elemek azóta visszaérkeztek hozzánk és hamarosan a helyükre kerülnek - folytatta Lendvai Zoltán. - Az előző pályán csak egy úgynevezett piramis kapott helyet, amin manővereket lehetett végrehajtani, most készül egy nagy 3 méteres lejtő is, középre kerül a visszahozott piramis, és a kivitelező egyéb más szép dolgokat tervezett bele, amiken kipróbálhatják magukat az érdeklődők.

Szóba került, hogy az első, ideiglenes pálya megépítését követően további tervek születtek a folytatásra, támogatáshoz is jutott a kezdeményezés, viszont a megvalósítás végül elmaradt. Most az önkormányzat segítségével több mint kétmillió forint támogatáshoz jutott a terv, így több év várakozás után megépülhet a teljes pálya.

A plébános arról is beszélt, hogy a környéken legközelebb csak Zalaegerszegen van hasonló pálya, viszont a rédicsi és a környékbeli fiatalok közül is többen érdeklődnek az efféle extrém sportok iránt, így úgy érzi, lesznek látogatói a pályának, amit a tervek szerint - az engedélyek beszerzését követően - nyár közepén nyitnak majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!