Hírek

2017.06.16. 18:15

A polgári védelemről - Nyolcadik alkalommal rendeztek konferenciát fiataloknak

PUSZTAMAGYARÓD Nyolcadik alkalommal tartották meg középiskolás diákok számára a polgári védelmi ifjúsági konferenciát Pusztamagyaródon.

Arany Gábor

A programot szervező Zala Megye Polgári Védelmi Szövetsége elnöke, Kemény József érdeklődésünkre elmondta, hogy az egerszegi Ganz-iskola tíz rendészeti tagozatos diákja mellett Győr-Moson-Sopron megyéből négy fiatalt fogadtak. A katasztrófavédelmi igazgatóság és a megyei védelmi bizottság támogatásával megtartott kétnapos programon a diákok előadásokon vettek részt, egyebek mellett tájékoztatást kaptak a katasztrófavédelem, a honvédelmi igazgatás rendszeréről és szó esett a légoltalomról is. A konferencia része az ifjúsági versenyekre való felkészítés is, ezért az ausztriai Safety tour polgári védelmi ifjúsági olimpiáról is tájékozódtak a fiatalok, és szó esett a hazai verseny követelményeiről.

Szita Zsolt tűzoltó százados (jobbra) mutatta be a mobil laboratóriumot Fotó: ZMPVSZ

Mint ismeretes, idehaza a zalai polgári védelmi szövetség szervezett először ifjúsági versenyt az általános és középiskolás diákok számára a kilencvenes évek elején, és mára országossá vált a megméretés, ez évben rendezték meg a 25. alkalommal. A konferencia résztvevői megismerkedhettek a katasztrófavédelmi mobil laboratóriummal, és ellátogattak a pusztaedericsi gáztározó állomásra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!