Hírek

2015.07.31. 13:42

A polgárőrök bárhol megállhatnak?

Nagykanizsa - Miért várakozik a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóban a polgárőrség autója? - tette fel a kérdést lapunk egyik olvasója, aki nemrég fotókat készített az esetről.

Pásztor András

Peti Zoltán kanizsai olvasónak a közelmúltban kereste fel szerkesztőségünket, hogy felháborodásának adjon hangot. Mint mesélte: az elmúlt hónapban többször is szemet szúrt neki, hogy egy polgárőrség feliratú személygépkocsi órákon keresztül várakozik a Zrínyi utcában a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóban.

- Nem vagyok az a feljelentő típus, de miután körbejártam a polgárőrség autóját, s meggyőződtem arról, hogy a szélvédőre nem volt kitéve a mozgáskorlátozott kártya, kicsit felment bennem a pumpa magyarázta Peti Zoltán, aki fényképeket készített a járműről, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A polgárőrség autója a mozgáskorlátozott parkolóban. Fotó: Peti Zoltán

Mint azt a rendőrségtől megtudtuk: a szóban forgó jármű tulajdonosa rendelkezik ugyan mozgáskorlátozott igazolvánnyal, ám ennek ellenére sem tartják szerencsésnek, ha egy polgárőr autó mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen parkol. Az ügy kapcsán a rendőrség levelet írt a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökének, akitől azt kérték, hívja fel kollégái figyelmét az ilyen visszatetsző esetekre, hiszen ez nem vet jó fényt a szervezetre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!