Hírek

2015.11.26. 10:19

A riasztó vezetett a zalaegerszegi betörőtrió lebukásához

Zalaegerszeg – A megyeszékhelyi Kertvárosban dolgozott az a betörőtrió, amelynek tagjai ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádirat szerint a Kaposvárról érkezett tolvajok többször is megfordultak Zalaegerszegen. A 39 éves S. Róbert, valamint a 33 esztendős K. Antal tavaly december 5-én délután látogattak el az egerszegi Nemzetőr utcába, ahol egy földszinti  lakásba jutottak be miután az erkély ajtaját befeszítették. Mobiltelefont, pénzt, órát vittek magukkal –  200 ezer forintot meghaladó kárt okozva ezzel. Bő egy hónappal később, január 14-én délután már az 51 éves S. József társaságában tértek vissza. Ő feladata volt, hogy S. Róbert  német rendszámú Audi  A4-esében várakozzon, miközben társai betörnek és jelzésükre menjen értük. Végül ez okozta a vesztüket, mert rendőrjárőrök felfigyeltek az autóra, mert közben értesültek az egyik kertvárosi betörésről. S. Róbert és K. Albert ugyanis több  lakásba jutott be az erkély- illetve teraszajtó befeszítésével, ám az egyik helyről a megszólaló riasztó miatt menekülniük kellett. Két lakásnál azonban szerencsével jártak. Nemesfém ékszereket, valamint evőeszközöket, pénzt vittek magukkal és okoztak közel háromszázezer forintos kárt.

Hazajutni azonban már nem tudtak, mert a sofőrjüket a rendőrök addigra már előállították. Ezért egész éjjel a városban bujkáltak a rendőrök elől, akik végül másnap kora reggel a Platán sori Penny Market előtt fogták el őket, ám az ellopott értékek sora ismeretlen maradt. A rendőrök próbálták megállítani a két férfi hazaszállítására érkező autót is, de az a figyelmeztető lövések ellenére is elhajtott. A sofőrje ellen emiatt büntetőeljárás indult.

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, hogy a három férfi ellen több rendbeli társtettesként, illetve bűnsegédként elkövetett lopás, illetve kísérlete miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

dr. Pirger Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!