Hírek

2017.01.23. 18:28

Megnyílt a VII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás

Zalaegerszeg - A Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában hétfőn megnyílt a VII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás. A magyar kultúra napja alkalmából rendezett tárlaton a hivatásos fotóriporterek – Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter – mellett a sajtófotó-pályázatra benevezett amatőrök is megmutatták legjobb felvételeiket. A pályázatra 23 fotós 195 képpel nevezett, ebből 17 alkotó 32 felvétele került a közönség elé.

Magyar Hajnalka

A Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában hétfőn megnyílt a VII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás.  A magyar kultúra napja alkalmából rendezett tárlaton a hivatásos fotóriporterek –  Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter – mellett a sajtófotó-pályázatra benevezett amatőrök is megmutatták legjobb felvételeiket. A pályázatra 23 fotós 195 képpel nevezett, ebből 17 alkotó 32 felvétele került a közönség elé.

Seres Péter, Pezzetta Umberto és Katona Tibor a február 23-ig látogatható  kiállítás megnyitója után
Fotó: Szakony Attila

A megnyitón ifj. Horváth Károly népzenei futamait követően Balaicz Zoltán polgármester idézte fel a kiállítás történetét, kiemelve, hogy vidéken Zalaegerszegen eresztett gyökeret elsőként e kezdeményezés. Az elmúlt év eseményeit felidéző fotók a visszapillantás, a városhoz való kötődés élményével töltik fel a látogatót, nézelődés közben rádöbbenhetünk a képek rólunk, a mi életünkről szólnak - mondotta.

Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap szerkesztőségi vezetője azt hangsúlyozta, a média folyamatosan változó világában a sajtófotó jelképezi az állandó értéket, hiszen a jó kép mindig kiemeli, alátámasztja a mondandót.

A kiállítást Szényi Zoltán festőművész nyitotta meg, röviden bemutatva a három professzionális fotós - Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter - pályáját. Kifejtette, nem vagyunk egyformán megáldva a látás képességével, sokan csak szemmagasságban veszik magukhoz a környező valóságot. Pedig érdemes tágabb, izgalmasabb perspektívát nyitni, erre tanítanak bennünket e felvételek is. Gratulált az amatőrök számára meghirdetett pályázat résztvevőinek, a zsűri elnökeként kedvező tapasztalatokat szerzett. Végül Seres Péter ismertette a pályázat eredményét. A zsűri különdíjában hárman részesültek: Hódos Tamás, Mészáros Renátó és Orbán Ádám, a sajtófotósok különdíját pedig Szabó Mária érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!