Hírek

2017.08.04. 17:15

A Rozgonyi-iskola diákjai Szécsiszigeten táboroztak

NAGYKANIZSA A Rozgonyi-iskola húsz fiatalja Szécsiszigeten és környékén 190 kilométert teljesített a hagyományos kulturisztikai kerékpáros táborban.

Benedek Bálint

A szombathelyi Tiszta Formák Alapítvány jóvoltából kilencedik éve változatos túrákon vehetnek részt a gyerekek, akik szinte már az egész Dunántúlt felfedezték. A csapatot mindig Jeszenői Csaba igazgató, valamint Jaskó Veronika és Böröcz Zsolt pedagógusok kísérik el. Ezúttal Szécsiszigetet és a környező településeket keresték fel.

- Nemcsak biciklizünk, ez nem edzőtábor, hanem sportra alapuló felhőtlen kikapcsolódás - fogalmazott Jeszenői Csaba igazgató. - A gyermekek húsz településnevet kaptak még itthon, amiből alaposan felkészültek, s érdekességekkel színesítették a napjainkat. Közben pedig rengeteg hasznos információval gazdagították saját tudásukat is, így ha legközelebb a körényeken járnak már tisztában lesznek a táj jellegzetességeivel.

A Rozgonyi-iskola csapata kerékpár nélkül is feltalálta magát a Mura partján Fotó: Jeszenői Csaba

Az intézményvezető hozzátette: a napi átlagosan 30 kilométeres intenzív, emelkedőkkel gazdagon tarkított tekeréseket múzeumlátogatásokkal egészítették ki, ennek keretében jártak a pákai Öveges-múzeumban, de felkeresték a lendvai vármúzeumot is. Sőt számos olyan természeti látnivalóval találkoztak, amivel csak Zala megye szolgálhat, ilyen például a bivalyrezervátum.

- A csömödéri kisvasút és persze a bázakerettyei vagy a szlovéniai strandlátogatás tovább fokozta az egyébként is jó hangulatot - tette hozzá az intézményvezető. - A szécsiszigeti szálláshelyünkön az 5-8. osztályos fiatalok az étkezések után elmosogattak.

A rozgonyis diákok felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, s a tábor sikerét jól mutatja, hogy a jövő évi, az Őrséget körüljáró kerékpáros túrára többen jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!