Hírek

2017.03.13. 19:40

A média munkatársait köszöntötte Zalaegerszeg önkormányzata

A szabad sajtó napja alkalmából köszöntötte a média munkatársait hétfőn délelőtt a megyeszékhely önkormányzata.

Varga Lívia

Balaicz Zoltán polgármester a fogadáson tartott köszöntőjében felidézte: március 15-e 1990 óta a magyar sajtó napja, majd a napra pontosan 169 éve történt események közül kiemelte: március 13-án fogadta el az ellenzéki kör a 12 pontot, ekkor tört ki Bécsben a forradalom, s ekkor írta meg Petőfi Sándor a Nemzeti dalt.

A magyar sajtót ünnepelték. Balaicz Zoltán polgármester (jobbra), mögötte balra Palkovics László
Fotó: Katona Tibor

- A 21. században minden egyes közéleti szereplőnek rendkívül fontos a sajtóval való korrekt kapcsolat, hiszen a média segít eljuttatni a megfelelő információkat, a jó és a rossz híreket is a közvéleményhez - folytatta a városvezető. - Visszatekintve az elmúlt évtizedekre, leszögezhetjük: Zalaegerszeg e tekintetben is példamutató. A médiával kialakított szoros, korrekt és kiváló kapcsolat előnyére volt a városnak, a megyének és a sajtótermékeknek is. Bízom benne, hogy a következő időszak nagyberuházásaiban ugyancsak számíthatunk erre az együttműködésre, hiszen egy nagyon szép időszak kezdődik Zalaegerszeg életében.


 


A zalai származású Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, a Zalaegerszegen létesítendő tesztpálya kormánybiztosa 1848 analógiáját segítségül hívva arról beszélt: ha, miként a márciusi ifjak, hiszünk magunkban, közösen sikerre vihetjük a járműipari tesztpálya ügyét is. Ehhez azonban az kell, hogy elhiggyük, érdemes ezért és itt dolgozni, ide visszajönni, s ehhez a sajtó segítségét kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!