2016.12.05. 18:37
A szakma szépségei, kitartás és sikerek
Keszthely –Térségbeli, neves gasztronómai szakemberek beszélgetését hallhatták a VSZK diákjai azon a programon, melyet az iskola a szakképzés európai hetéhez csatlakozva rendezett meg.
A rendezvény célja az volt, hogy olyan információkhoz juthassanak és olyan értékeket ismerjenek meg a jövő vendéglátós szakemberei, melyek ösztönözhetik őket.
-A szakmai alázat, a tudás, a megfelelő alapok elsajátítása mind olyan fontos dolog, melyek nélkül nemhogy sikereket elérni, de már elhelyezkedni sem lehet - összegezte a beszélgetést Fisli István, a VSZK igazgatója. A szakemberek között ott volt - egyetlen hölgyként - Miklós Beatrix, a Magyar Nemzeti Gasztronómai Szövetség alelnöke.
Diákok részéről felvetődött a kérdés, hogy ma, amikor a híres séfek szinte mindegyike férfi, a nők hogyan tudnak érvényesülni a vendéglátásban.
A beszélgetés résztvevői: Rózner Imre, Bán Lajos, Miklós Beatrix, Gyutai Barnabás, Zámbó Tibor és Tóth Endre
- Ez nagyon nehéz szakma, fizikálisan is megterhelő. Viszont a cukrászat, a turisztika, a nagyon finom pékáru készítése jó irány - ezekben egy nő is sikeres lehet. Ami nagyon nagy dolog, az szerintem az artisztika: a cukrászatban, a zöldségfaragásban olyan művek készülnek, melyek olyanok, akár egy műalkotás.
Ezekben a hölgyeknek több türelmük van. Akik sikereket érnek el, maximalisták, türelmük van, meg akarják és meg is tuják csinálni - mondta az alelnök. A szakképzés európai hetén a napokban több program is várja még a VSZK-s diákokat.