Hírek

2016.12.05. 18:37

A szakma szépségei, kitartás és sikerek

Keszthely –Térségbeli, neves gasztronómai szakemberek beszélgetését hallhatták a VSZK diákjai azon a programon, melyet az iskola a szakképzés európai hetéhez csatlakozva rendezett meg.

Keszey Ágnes

A rendezvény célja az volt, hogy olyan információkhoz juthassanak és olyan értékeket ismerjenek meg a jövő vendéglátós szakemberei, melyek ösztönözhetik őket.

-A szakmai alázat,  a tudás, a megfelelő alapok elsajátítása mind olyan fontos dolog, melyek nélkül nemhogy sikereket elérni, de már elhelyezkedni sem lehet - összegezte a beszélgetést Fisli István, a VSZK igazgatója. A szakemberek között ott volt  - egyetlen hölgyként - Miklós Beatrix, a Magyar Nemzeti Gasztronómai  Szövetség alelnöke.

Diákok részéről felvetődött  a   kérdés,  hogy  ma, amikor a híres séfek szinte  mindegyike férfi, a nők hogyan tudnak érvényesülni a vendéglátásban.

A beszélgetés résztvevői: Rózner Imre, Bán Lajos, Miklós Beatrix, Gyutai Barnabás, Zámbó Tibor és Tóth Endre

- Ez  nagyon nehéz szakma, fizikálisan is megterhelő. Viszont a cukrászat,  a turisztika, a nagyon finom pékáru készítése jó irány - ezekben egy nő is sikeres lehet. Ami nagyon nagy dolog, az szerintem az artisztika:  a cukrászatban,  a zöldségfaragásban olyan művek készülnek, melyek olyanok, akár egy műalkotás.

Ezekben a hölgyeknek több türelmük van. Akik sikereket érnek el, maximalisták, türelmük van, meg akarják és meg is tuják csinálni -  mondta az alelnök. A szakképzés európai hetén a napokban több program is várja még a VSZK-s diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!