Hírek

2017.06.18. 18:45

A szentelés kegyelme egy új élet kezdete - Újmisét tartott Tóth Gábor Hévízen

HÉVÍZ - Aznap délelőtti felszentelése után újmiséjét tartotta szombaton este a Szentlélek templomban az ifjú pap: Tóth Gábor.

Keszey Ágnes

Máig emlékszik arra Tóth Gábor, hogy még kisgyermekként nagymamája elvitte egy misére. Akkor fogalmazódott meg benne, hogy pap szeretne lenni, azóta erre készült - hosszú éveken át.

- Ha szabad így fogalmaznom, belenőttem ebbe. Nagyon sokat köszönhetek a nagykanizsai piarista atyáknak, egyikük, Böszörményi Géza volt a szónokom itt az újmisén. Őáltaluk az Isten nagyon sok kegyelmet közvetített számomra - idézte fel a keszthelyi születésű, s családjával Hévízen élt ifjú pap, aki a veszprémi Hittudományi Főiskolán végzett.

Hagyományosan a pap újmiséjén áldást oszt. Tóth Gábor elsőként családját áldotta meg Fotó: Keszey Ágnes

A szombati nap jelentős volt Tóth Gábor életében. Délelőtt a Szentlélek templomban szentelte áldozópappá dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, majd este - Úrnapja előestéjén - tartotta újmiséjét, azaz első ünnepélyes miséjét. Kiss László esperes köszöntötte őt, Böszörményi Géza szónok pedig úgy fogalmazott: a mai nap egy életszakasz vége, egy út fontos állomása.

- Kegyelmekben gazdag volt ez a nap. Talán a házassághoz tudnám hasonlítani. Amikor két szerelmes összeházasodik, az nem valaminek a vége, hanem a közös élet kezdete. A papi hivatásban a szentelés is a kezdet. E kegyelem által az ember még szorosabban kapcsolódik az Istenhez. Így, vele együtt tud élni és létezni - vallja Tóth Gábor. Hogy a fiatal pap hol fog szolgálni, arról még nincs információja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!