Hírek

2016.12.06. 14:57

A szentgrótiak 73 ezer forintot adományoztak Rolandnak a Vöröskereszt akcióján

Zalaszentgrót - A zalaszentgróti vöröskereszt 73 ezer forintot gyűjtött Németh Rolandnak az advent második vasárnapján megrendezett, Karácsonyi gyertyagyújtás című program keretében.

Magyar Hajnalka

A gyűjtés várakozáson felüli, szép eredményéről Nyirő Tiborné, a Magyar Vöröskereszt Zalaszentgróti Területi Szervezetének vezetője számolt be lapunknak.

- Bevallom, elsírtam magam perselybontáskor, annyira megható érzés volt szembesülni az emberek együttérzésével - mondja a vöröskeresztes vezető, aki láthatóan szintén nincs híján ezen érzelmeknek.

Nyirő Tiborné és két segítője, Horváth Katalin és Ságiné Szabó Beáta
Fotó: Török Gabriella

A karitatív szervezet lapunk gyűjtőakciójához csatlakozott, amit a zalaudvarnoki Németh Roland javára indítottunk. A 16 éves fiatalember ugyanis húsvétkor súlyos motorbalesetet szenvedett, aminek következtében bal lábát amputálni kellett.

A fiukat ért szerencsétlenség nyomán az amúgy is szerény körülmények között élő szülők rengeteg váratlan kiadással szembesültek, Roland jövője pedig fojtogató aggodalommal tölti el őket. A Zalai Hírlap december 18-ig tartó gyűjtést szervezett a család támogatására. Olvasóink a cikk végén szereplő számlaszámra történő befizetéssel járulhatnak hozzá, hogy kissé megnyugodva ünnepelhessék a karácsonyt. Emellett kiadónk, a Pannon Lapok Társasága is hozzájárul az akcióhoz, 5 forintot ajánlva fel a Zalai Hírlap minden eladott árus példányának árából a gyűjtés ideje alatt.

Nyirő Tiborné forró itallal kínál egy adakozót a múlt vasárnapi adventi rendezvényen. Plakátot is készítettek, amire felragasztották a Rolandról megjelent írásokat
Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

Az akciónkat felkaroló zalaszentgróti vöröskeresztesek a vasárnapi gyűjtés alkalmából külön plakátot készítettek, amire felragasztották a Zalai Hírlap korábban, e témában megjelent írásait. Az adventi műsort megelőzően nyilvánosan kihirdették, hogy a gyűjtés Roland jövőjét szolgálja, majd teával és forralt borral kínálták mindazokat, akiket adakozásra sarkallt a fiú sorsa.

Az összegyűlt 73 ezer forintot továbbítják a Zalai Hírlap számlájára, lapunk pedig az ünnepek előtt a beérkezett összeget teljes egészében átadja a családnak.

Nyirő Tiborné elmondta, közreműködésük evvel nem ért véget, december 15-től újabb adománygyűjtést szerveznek. Jövő csütörtökön 14 órakor nyitják meg Zalaszentgrót főterén a Szeretetkuckót, amely immár harmadik éve várja a rászorulók gyámolítóit. Ez alkalommal a nélkülözők és a nagycsaládosok számára természetbeni adományokat gyűjtenek, Roland megsegítésére pedig további pénzbeli támogatást. A gyűjtés december 22-ig folyamatosan tart a fa házikónál, valamint egy szentgróti raktáráruháznál ugyancsak.

Németh Roland, az ő jövőjét szolgálja a gyűjtés
Fotó: Pezzetta Umberto

A Szeretetkuckó megnyitó ünnepségére hivatalos Zalaszentgrót valamennyi óvodása és iskolása, akik a program keretében közösen elszavalnak egy karácsonyi verset is.

- A Szeretetkuckó oldalait minden évben kívánságtéglák borítják be - oszt meg velünk egy szép hagyományt Nyirő Tiborné. - Ezek tulajdonképpen színes kartonlapocskák, amelyekre a gyerekek ráírják vagy rajzolják kívánságaikat, vágyaikat, majd a kuckó falára ragasztják.

A kuckó falára felkerülnek majd a Roland támogatására nyitott számlánk adatai is, amelyek az alábbiak:

10300002-10583135-49020119

ZALAI HÍRLAP ADOMÁNY

 

A cikk előzményeiről itt olvashat:

"Belém hasított le kell vágni a fiam lábát"

"Mondtam neki, ne menj el fiam motorozni!"

Bal lábát amputálni kellett

Erőt adott, hogy a fiamért van itt mindenki


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!