Hírek

2017.07.18. 17:15

A szőlőhegyen dobták ki Pocakot, a 6 hetes kutyust

ZALASZENTBALÁZS A mindössze 6 hetes(!) Pocak kutyát a zalaszentbalázsi hegyen találták meg, testvérére pedig a település egy másik pontján bukkantak rá. Az állatvédők keresik az elkövetőt.

Varga Lívia

Pocak. Megmentőitől ezt a nevet kapta, mert hatalmas hasa volt a férgektől. Alig pár hetes, de már megjárta a poklot.

A bűbájos Pocak 6 hetes és kan, s közepes termetű kutya lesz belőle. Gazdit keres... Fotó: Igaz Klaudia

- A kiskutyát pár napja látták először a zalaszentbalázsi hegyen, de csak rá két napra sikerült megfogni. Ezzel egy időben egy másik kiskutyát, vélhetően a testvérét is megtalálták a településen - tudjuk meg Igaz Klaudiától, a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetőjétől, aki azt kéri: bárki bármilyen információval tud szolgálni a kiskutyák származását illetően, hívja az állatvédelmi járőrszolgálatot a 30/2152641-es számon 15 és 17 óra között. - Ha korábbi tulajdonosuk jelentkezik nálunk, ingyen ivartalaníttatjuk a kutyáját, mert nem szeretnénk, ha ez még egyszer előfordulna. Ezeknek az apróságoknak egyébként még az anyjuk mellett lenne a helyük: kormányrendelet szabályozza, hogy 8 hetes korukig nem lehet elválasztani őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!