Hírek

2016.04.02. 10:18

A szomszéd faluig vontatták a lopott fűnyírót

Orosztony – Több százezer forint kárt okozott az a 37 éves zalaszabari férfi, aki egy orosztonyi házat fosztott ki.

Arany Gábor

A több alkalommal lopásért, valamint kiskorú veszélyeztetése, egyedi azonosító jel meghamisítása miatt elítélt és a most vádemelésig jutott bűncselekmény elkövetésekor próbaidejét töltő zalaszabari B. Balázs 2015 februárjában szemelt ki magának Orosztonyban egy német tulajdonban lévő házat. Az egyik este a 37 éves férfi lefűrészelte a családi ház bejáratát védő rácsot, feszítővassal az ajtót kinyitotta. Bent már könnyebb dolga volt, mert megtalálta a lezárt helyiségek kulcsait. GPS-berendezést, szivattyút, bozótvágót pakolt össze. Utóbbi kettőt az egerszegi bolhapiacon értékesítette, a navigációt meg az unokatestvérének adta. Rövid időn belül visszatért, akkor asztali számítógépet, monitort és hifi-berendezést, gőzölős vasalót pakolt fel. A holmik egy részét otthon hasznosította, a számítógép egyes részeit sajátjába építette be, a monitort unokatestvérével cserélte el, a hifit pedig ismerősének adta el.

A férfi a betöréskor észrevette a melléképületben álló fűnyíró kis traktort és elhatározta, keres rá vevőt. Miután ez sikerült, április 14-re virradóan visszatért, kifeszítette a tároló ajtaját, de  a gépet a súlya miatt  nem tudta elvinni. Ezért még aznap, de már este tért vissza a 17 éves, lopás, orvvadászat miatt elmarasztalt és szintén felfüggesztett szabadságvesztésének próbaidejét töltő B. Dániel társaságban. A 200 ezer forintot érő traktort kitolták az épületből, átemelték a kerítésen, majd autó mögé kötötték és elvontatták Zalaszabarra. A vevő azonban nem érkezett meg, a gépet ezért B. Balázs elrejtette unokatestvérénél; ott  találták meg pár nap múlva a rendőrök.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a  kanizsai járási ügyészség folytatólagosan elkövetett lopás, illetve kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat B. Balázs ellen, míg B. Dánielt lopás vétségével vádolták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!