Hírek

2016.11.11. 16:20

A taxiban felejtette a rabláskor viselt maszkot

Zalaegerszeg – Nyolc év fegyházra ítélték a Zalaegerszegi Törvényszéken azt a 22 éves türjei fiatalembert, aki januárban késsel rabolt ki dohányboltot a zalai megyeszékhelyen.

Arany Gábor

A zsarolás, lopás, közokirat-hamisítás miatt már elítélt, 21 éves  K. Enrico 2016. január 27-én szabadult ki fogházbüntetéséből, amit szemérem elleni erőszak miatt kapott. Szabadlábra kerülés után családi körben ünnepelt, majd munkát keresni indult, mert fogva tartása alatt nem dolgozott és pénze nem volt. Erre rádöbbenve elhatározta, hogy bármi áron pénzt szerez. Január 29-én délután hátizsákjába símaszkot, kesztyűt, tíz centis pengéjű kést, váltóruhát tett és Zalaegerszegre utazott. A városban a Zrínyi utcai dohányboltot nézte ki; a rablás előtt a közeli parkban átöltözött, kifordítva vette fel pulóverét, maszkot, kesztyűt húzott, a hátizsákból magához vette a kést. Fél hét előtt lépett be a trafikba, az ajtó becsukva közvetlen közelről késsel fenyegette meg az eladót és felszólította, hogy mindent adjon oda. A megrémült nő sikoltozott, de megmutatta, hol van a pénztárgép. K. Enrico 276 ezer forintot emelt ki, majd elfutott. A parkban visszaöltözött, majd taxival hazautazott Türjére, a kést otthon betette a többi közé, és az autóval elvitette magát nagyanyjához is. A rendőrök fél napon belül nyomára jutottak és elfogták, az elrabolt pénz pár ezer forint híján megkerült.

A férfi nem tagadta tettét, amit azzal magyarázott, hogy rátört a kétségbeesés a pénztelensége miatt. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy nem sokkal a rablás előtt a nála lévő négyezer forintból ezerért fülbevalót vegyen. A rablás után elbújt a közelben és két óra várakozást követően indult haza. A Május 1. utcai rendelőhöz telefonon rendelt taxi vezetőjének előre odaadta  8500 forintos viteldíjat, amit hazaérve 1500 forint borravalóval megtoldott. Útközben pedig elmondta neki, hogy nemrég szabadult a börtönből, ahol az tanulta meg, csibésznek kell lenni és okosan csinálni a dolgokat. K. Enrico az anyjánál kiszállva, a kocsiban felejtette a rablásnál használt maszkot. Mindezeknek is köszönhetően a rendőrök rövid időn belül elfogták.

K. Enricót  – mint különös visszaesőt – felfegyverkezve elkövetett rablás miatt első fokon nyolc év fegyházra ítélték, ami ellen a vádlott és védője fellebbezett. Pénteken a törvényszéken az ítéletet helybenhagyták, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!