A város napját tematikus hétvégék követik Zalaegerszegen

2017. május 05., 14:55 szerző: Magyar Hajnalka
komment
ZALAEGERSZEG - A megyeszékhely első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából szervezett egy hónapos rendezvénysorozatról tartottak pénteken sajtótájékoztatót.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Balaicz Zoltán polgármester a város napjához kötődő programokat taglalta. Az ünnepi közgyűlést május 12-én, pénteken 11 órakor tartják, ezt megelőzően avatják fel a Mindszenty téren Farkas Ferenc bronz városmakettjét, ami Zalaegerszeg 1640-ből származó ábrázolása alapján született. Az avatón 770 óvodás 770 kék és fehér luftballont is szélnek ereszt. E hétvége programját ékíti a 14. országos fazekas fesztivál, amiről már Skrabut Éva szólt részletesen.

A következő tematikus hétvégét (május 20-21.) a komolyzenének szentelték, Győrffyné Könczöl Tímea kiemelte a Zala Szimfonikus Zenekar népszerű klasszikusokat megszólaltató szabadtéri koncertjét és az ugyancsak szabadtéri orgonakoncertet. Május utolsó hétvégéje a folklór jegyében telik, ekkor zajlik a XX. Kárpát-medencei Verbunkverseny, emellett gyerekek és seniorok számára ugyancsak rendeznek táncversenyt. Május 28-án esedékes az eltűnt gyerekek világnapjához kapcsolódó Ezer Lámpás Éjszakája is a Dísz téren, ahol villámcsődület is várható.

Június első hétvégéjén a street food, az „utcai ételek” világával ismerkedhetünk, s mint Horváth Szilárd elmondta, az ízek mellé egész napos utcabál hangulattal és családi filmeket bemutató térmozival is szolgálnak. Az egy hónapos programfüzér a június 9-11. között zajló Egerszeg Fesztiválban csúcsosodik ki. Tompa Gábor kedvcsinálóként elmondta, a 3 napon át 3 színpadon több mint száz fellépő gondoskodik a jó hangulatról, s persze nem marad el a prószafesztivál sem.

Magyar Hajnalka

2017. május 05., 14:55 szerző: Magyar Hajnalka

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...