Hírek

2015.07.26. 17:44

A vihar okozta károk miatt vonultak a tűzoltók a hétvégén

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére nyolc tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett szombaton.

11:21 | Keszthely: A település külterületén egy hektáron száraz fű égett, kaszálót veszélyeztetve. A keszthelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a keletkezett szabadtéri tüzet.

12:10 | Hahót: A Kisfaludy Sándor utcában háromszáz négyzetméteren avar égett, amely egy erdős területre is továbbterjedt. A pacsai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal, közel fél órás oltás során fékezték meg a lángokat.

14:22 | Balatonberénynél a Balatonba hajtott végre kényszerleszállást egy ultrakönnyű kisrepülő. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kishajójukkal segítettek a társhatóságoknak  partra vontatni a légi járművet. A balesetben egy ember sérült meg.

17:41 |  Keszthely: A Lőtéri utcán egy nyolc méteres fa villanyvezetékre dőlt. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a kidőlt növényt. Az eset során nem sérült meg senki.

17:21 | Keszthely: A Tapolcai úton egy tizenkét méteres fa ága parkoló autóra zuhant, félpályás útakadályt képezve. A keszthelyi hivatásos tűzoltók eltávolították a forgalmi akadályt képező ágat. Az eset során nem sérült meg senki.

17:31 | Bagod: A Kossuth Lajos utcában egy társasház tetőcserepeit lesodorta a viharos szél. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a balesetveszély elkerülése érdekében helyére igazították a cserepeket. Az eset során nem sérült meg senki.

17:54 | Keszthely: Az Ady utcán egy faág az útra, másik, nagyobb méretű ág pedig a fán fennakadva a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói gépezetes tolólétra segítségével benzinmotoros láncfűrésszel eltávolították a faágakat.

18:02 | Keszthely: A Móra Ferenc utcán tizenkét méter magas nyírfa kettétörött, elektromos vezetékre borult és elszakította azt. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!