Hírek

2014.09.16. 16:10

A legrosszabb szakasz megújult: a Zalaszentgrót és Türje közötti út egy részét leaszfaltozta a Közút

Zalaszentgrót, Türje - A Magyar Közút Zrt. megjavította a Zalaszentgrót és Türje közötti út legkritikusabb állapotú szakaszát.

Szabó Judit

A Magyar Közút egy új munkagéppel végezte az aszfaltozást. Fotó: Szabó Judit

A két települést összekötő út már évek óta nagyon rossz állapotban volt. A viszonylag szűk szakaszt a sok kátyú miatt balesetveszélyesnek tartották a használói, az autósoknak és a bicikliseknek régi vágya volt a felújítás.

A Magyar Közút múlt héten kezdte meg az öt kilométer hosszú, állami fenntartású út legkritikusabb állapotú szakaszának burkolatmegerősítését. A helyszínen Bui Hungh Manh, a keszthelyi üzemmérnökség vezetője elmondta, hogy a rendelkezésre álló források jelenleg egy körülbelül 670 méteres szakasz felújítására adnak lehetőséget, ott ugyanakkor teljes szélességű aszfaltozás zajlik. Az utat szegélyező tölgyfák közül kettőt kivágtak, mert korhadtak voltak, a többihez nem nyúlnak hozzá.

Az ottjártunkkor már vége felé járó munkálatok ideje alatt félpályás útlezárás nehezítette a közlekedést.

Az építkezés helyszínét felkereste hétfőn Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere, valamint Nagy Ferenc, Türje polgármestere. Mindkét település vezetője köszönetét fejezte ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek a felújítási munkákért, s jelezték: szeretnék, ha az út további szakaszait is rendbe hoznák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!