Hírek

2016.07.07. 15:54

A zeneiskola sok munkát ad

Nagykanizsa - A nyár beköszöntével is folyamatosan zajlanak karbantartási munkák a Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezet (NaGESZ) által működtetett intézményekben.

Szabó Zsófia

A két éve alakult szervezet illetékessége közel harminc intézményre terjed ki. A kanizsai iskolákban, óvodákban, bölcsődékben, kulturális és szociális létesítményekben a NaGESZ-nek kell gondoskodnia az épületek megfelelő műszaki állapotáról, intéznie a festéseket és az asztalos munkákat. Az intézmények területén lévő játszóterek, s az önkormányzati tulajdonban lévő táborok karbantartása is a szervezet feladata.

– A legtöbb munka idén a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskolában adódott – mondta Horváth István, a NaGESZ vezetője. – Az intézmény emeletén, a zongoratermek környékén balesetveszélyes volt a padlóburkolat. Ezért a hatvanöt négyzetméteres folyosón új járólapokat raktak le a szakemberek.

Az ütőegyüttes próbatermében Horváth József a galériát építi. Fotó: Szakony Attila

Augusztus végére pedig megépül a hangszertároló galéria is az iskolában, melyre helyhiány miatt van szükség. Az épületben több helyen energiahatékony világítótesteket szerelnek fel.

– A munkálatok egymillió forintba kerülnek – közölte Horváth István, s hozzátette: azért, hogy elkerüljék a hasonló, nagy költséggel járó felújításokat, megelőző karbantartásokat végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!