Hírek

2015.12.01. 17:52

Adventi lélekébresztő

Nagykanizsa – A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának kollégiumában már erősen az advent jegyében telt az este.

Horváth-Balogh Attila

Ugyanis első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a PEN Advent nevű rendezvényt. Ezen a kampusz oktatói, hallgatói, családtagok és az intézménybe látogató barátok együtt készítettek adventi, karácsonyi díszeket, koszorúkat, mézeskalácsot, sőt, még állatsimogató is volt.

– Az advent a várakozás ideje, amely arra ösztönöz, hogy megnyíljunk nem csak magunk, hanem a másik ember felé is. Ez az időszak mindig az összetartozás érzését erősíti meg a közösségben, s egy kicsit mi is e fontos értéket szerettük volna erősíteni. Ez egyébként a kampusz értéke is, sok volt hallgatónk egyik legfontosabb erényünkként említi, hogy itt jó volt tanulni, mert családias a hangulat – hallottuk Veitné Molnár Anikó kollégiumvezetőtől. Azt már dr. Pintérné Grundmann Frida, a Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese mondta el, hogy a program egy sorozat, a Kollégiumi Esték eleme, mely a hallgatók látókörének bővítését célozza.

Jobbról balra Burján Emese, Lorenzo Mainetti, Szekér Beatrix, Horváthné Hokmann Tünde és Nagy Noémi a szinte már kész adventi koszorúkkal Fotó: Gergely Szilárd

Az egyik asztalnál találkoztunk Burján Emesével, aki az egyetem korábbi oktatójaként vett részt a munkában. Adventi koszorút készített egy diákcsere-program révén nála lakó, Olaszországból érkezett Lorenzo Mainettivel.

– Még nincs kész, mert nehezen jutok ragasztópisztolyhoz – szabadkozott mosolyogva, miközben koszorúját dicsértük.

A turizmus-vendéglátás szakos Varga Erika szintén koszorút készített.

– Nagyon jó ötletnek tartom a rendezvényt, segít kicsit megállnunk a karácsony előtti rohanásban – jelentette ki. – Koszorút még soha nem csináltam, de díszeket szoktam készíteni otthon is.

A rendezvényen egy közösen összeállított adventi koszorú is készült a Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ számára azzal a céllal, hogy elvigye a szeretet üzenetét a nehéz sorsú gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!