Hírek

2016.06.16. 13:51

Ady utca: sétáló övezet

Nagykanizsa – Az autósok ezidáig nem igazán vették észre, de már legalább egy hete tábla tiltja az Ady utcára való behajtást. A terület sétáló övezetnek, utcának minősül.

Pásztor András

A kanizsai önkormányzat elképzelései között már évtizedek óta szerepelt egy sétálóutca kialakítása. A belvárosi rekonstrukció második üteme lehetőséget teremtett az Ady utca északi végének lezárására, amit nagyjából már megszoktak az autósok.

– Az Ady utca tulajdonképpen zsákutca lett, ám az elmúlt hónapokban – a parkolási lehetőség miatt – az autósok előszeretettel álltak meg ezen az útszakaszon – mondta Fitos István, a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: először megállni tilos táblákat helyeztek ki, majd a múlt héten a behajtani tilos tábla, valamint egy sétáló övezetet jelző tábla is kikerült. – Ezzel párhuzamosan az Ady utcában működő éttermek, büfék közterülethasználati engedélyt is kaptak, melynek köszönhetően kisebb teraszokat alakítottak ki az úttesten.

Most ugyan nem tudtak kipakolni a vendéglátóegységek, de csak azért, mert a városüzemeltető társaság – ígéretéhez híven – kijavíttatta az aszfaltburkolat legnagyobb hibáit.

Az Ady utca egy részének aszfaltburkolatát is kijavították Fotó: Szakony Attila

– Természetesen a lakók és az árufeltöltők továbbra is behajthatnak az Ady utcába, de utóbbiak csak délelőtt 10 óráig maradhatnak a területen – folytatta a vezérigazgató, aki hozzátette: az utcán a lakók sem parkolhatnak gépjárműveikkel, az autókkal be kell járni a belső udvarokba. – Reményeink szerint ezen intézkedésekkel megteremtettük a sétáló övezet feltételeit, s úgy gondoljuk, hogy rövidesen a város lakói is használatba veszik az úttestet.

Az autósok számára rossz hír, hogy a rendőrség kiemelten figyeli és szankcionálja az Ady utcában történő parkolást, tegnap szinte egész nap az érintett útszakaszon járőröztek a rendőrök.

Természetesen az Ady utca még közel sem néz ki úgy, mint egy belvárosi sétálóutca, egyelőre csak a forgalomtechnikai feltételeit teremtették meg mindennek.

– Ismereteim szerint a belváros rekonstrukciójának harmadik ütemében szerepel az Ady utca átépítése, egy szép sétálóutca kialakítása – folytatta Fitos István vezérigazgató, aki hozzátette: a kanizsaiak minden bizonnyal örömmel fogadják majd a fejlesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!