Hírek

2017.04.13. 10:19

Adysok nyerték meg az egész napos vetélkedőt

Zalaegerszeg – Az „Aludj máskor!” alaposan megizzasztotta a fiatalokat. A 24 órás versenyen nemcsak fizikailag, de szellemileg is aktívan részt kellett venni, ami volt nem egyszerű. A zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium, és AMI csapata sikeresen legyőzte a fáradtságot, így megszerezték az első helyet.

Rákos Bianka

Összesen 10 csapat mérte össze tudását a megyeszékhely iskoláiból a múlt héten megrendezett versenyen. A „Zady Zűrköztársaság" csapatvezetője, Salamon Lilla elárulta, a legemlékezetesebb kihívás az utolsó volt, amely szerint a kolonizált bolygójukra földi expedíció érkezett.

- Egy látványos táncos koreográfiával reagáltunk rá – árulta el a vezető - A kihívásnak volt előzménye is: a két évvel ezelőtti 24 órás vetélkedőn meghódított űr paradicsomunkra érkeztek meg az újabb emberek – mondta.

A csapat összes tagja egyetértett abban, hogy az idei feladatok különösen izgalmasra sikeredtek, így mindenkinek lett személyes kedvence.

- Imádtam a Nibiruvíziós Dalfesztivált is, amelyet az Eurovíziós Dalfesztivál mintájára kellett elkészítenünk. Szükség volt zsűrire, közönségre, fellépőkre, táncosokra, tehát egy komplett műsort csináltunk. Szerencsére, a Soulvawe együttes tagjai támogattak minket, az ő köszöntővideójukat ia felhasználtuk a feladathoz, ami nagyon tetszett a bíráknak – mesélte Salamon Lilla.

A csapat másik tagjának, Molnár Kittinek az újrahasznosító gép megalkotása lett a kedvence.

Képünkön, a hátsó sorban jobb oldalon Budai Tibor tanár, mellette Czigány László igazgató, Salamon Lilla (az oklevéllel), az első sorban középen Molnár Kitti, Kiss Ramóna és Hantó Milán csapattársaikkal. Fotó: Katona Tibor

- A legtöbb csapat egy nagy kartondobozba állított valakit, s amikor az illetőnek bedobták a szemetet, ő hasznos tárgyakat dobált ki. Mi csavartunk a dolgon: a csapatvezető apukája hozott nekünk egy házról leszerelt vízelvezető csatornát, amit színes krepp-papírba tekertünk, majd a „verbális szennyet" hasznosítottunk vele. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy csapattag „győzikés" stílusban mondott beszédet a gép egyik végén, de a másikon álló ember szép szavakkal lefordította a szöveget – emlékezett vissza a lány.

A csapat az idei vetélkedőre, tudatosan készült. Budai Tibor DÖK segítő tanár elárulta, hogy alaposan utánanéztek a lehetséges feladványoknak.

- Gyártottunk saját karszalagokat, kampányvideót, sőt a logónk is kész volt egy ideje. Az „Aludj máskor!" Facebook oldalán elérhetőek régebbi vetélkedők képei, így azok alapján megpróbáltuk kitalálni a feladatokat. A módszer bevált, hiszen gyakran sikerült beletrafálnunk – tudtuk meg.

A 24 órás ébrenlét alaposan megterhelte a fiatalokat, Salamon Lilla szerint, ez volt a vetélkedő legnehezebb része.

- Hajnali kettő óra felé mindenkinek eljött a holtpont. A táncosok nagyon elfáradtak, volt, aki rosszul lett, de támogattuk egymást és kibírtuk – emlékezett vissza.

Az adysok csapata két évvel ezelőtt a negyedik helyet érte el, de a folyamatos felkészülés most meghozta gyümölcsét. Vajon a legközelebbi versenyen is ők tarolnak majd?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!