Hírek

2016.09.22. 15:38

Szívesen kipróbálnánk: új játszóteret avattak Zalakaroson

Zalakaros – Tavaly elbontották a régi, fából készült játékokat az arborétum területéről, hogy tegnap egy vadonatúj játszóteret avathasson a város.

Pásztor András

Ezúttal a játszótér ünnepélyes avatása valóban csak egy hivatalos taktus volt, a gyerekek ugyanis csak jólneveltségük okán maradtak csendben a beszédek alatt.

– A sportpálya melletti játszótér korábban is nagy népszerűségnek örvendett, mind a helyi lakosok, mind az ide látogató vendégek körében – mondta Novák Ferenc polgármester, aki hozzátette: a 16 darab játszótéri eszközt saját forrásból finanszírozta az önkormányzat, de látva a kivitelezés minőségét kijelenthető, megérte az építésre fordított közel 12 millió forint.

Az avatáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő is részt vett, aki úgy fogalmazott: a karosiak családbarát filozófiája nem csak a szavak szintjén jelenik meg, a település mindegyik beruházását ez a gondolat szövi át, legyen szó kerékpárút építésről, a termáltó és környezete kialakításáról vagy éppen egy új játszótérről.

A szalagátvágást követően aztán a gyerekek vették birtokba az új játszóteret, ahányan voltak annyi felé szaladtak, látva az új eszközöket.

– Ez a drótkötélpálya nagyon szuper, anyuékkal is eljövök – esküdözött Varga Ádám, majd rohant tovább az egyensúlyozó padhoz.

– Nekünk a trambulin tetszik a legjobban, úgy feldob minket, hogy valósággal repülünk – árulta el Budai Emma és Kovács Lilla, akik kéz a kézben próbálták ki a játékokat.

Az új játszótér letesztelését követően a Gyógyfürdő térre siettek a zalakarosi iskolások, ahol az autómentes nap keretében további programok vártak a fiatalokra.

– Szeretnénk ha a gyerekek aktívan, ugyanakkor értelmesen töltenék el az időt az autómentes nap keretében, ezért több olyan programot is szerveztünk számukra, amelyek kreativitást igényelnek – mondta Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester.

Nos, az iskola alsó tagozatosai kipróbálhatták magukat a kerékpáros akadálypályán, illetve részt vehettek egy aszfaltrajtversenyen is.

– Ezt a rajzot közösen készítettük, itt éppen gyerekek és felnőttek bicikliznek az erdőben – adott némi magyarázatot az alkotás mellé a második osztályos Gulyás Attila és Nyári Benedek, akik megjegyezték, a rajz nem kitaláció, szüleikkel együtt ők maguk is gyakran tekernek a kis erdei utakon.

Tegnap egyébként az autómentes nap és a játszótér avatása mellett, az óvodások szüreti felvonulása is színesítette a karosi programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!