Hírek

2017.07.09. 09:42

Aikido és élő társasjáték - falunap Sárhidán

SÁRHIDA - Aikido bemutató, egészségsátor és harmonika koncert is színesítette a település falunapját szombaton.

Magyar Hajnalka

Mint Mázsa Ferenc polgármester elmondta, a fellépőket és közreműködőket igyekeznek Sárhida 50 kilométeres körzetéből meghívni, amit a helyieknek kínált fellépési lehetőség, valamint a kapcsolatok ápolásának fontossága mellett főként a takarékosság indokol. Azért a radamosi Harangvirág Népdalkör invitálása még „belefért", annál is inkább, mivel a Sárhidai Dalkör korábbi, radamosi fellépését viszonozták a muravidéki vendégek.

Újvári Andrásné örül győzelmének az élő társasjátékban 
Fotó: Pezzetta Umberto

A falunapon kiállították a Kézimunka Klub remekműveit, a tűző nappal dacolva látványos aikodo bemutatót tartott a Virga János edző, aikido oktató által vezetett felnőtt csapat, lehetőség nyílt egészségügyi szűrésekre, a Göcsej Kapuja Általános Iskola pedig élő társasjátékkal vonult fel, amely a balesetmegelőzést szolgálja. Mint Pete Istvánnétól megtudtuk, a BiztiBusz prevenciós program keretében jutottak hozzá négy társasjátékhoz, amelyek abban segítik a gyerekeket, hogy az iskolai és otthoni környezetben felismerjék és elkerüljék a rájuk leselkedő vészhelyzeteket. Mi úgy láttuk, a felnőttek is nagyon élvezték a játékot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!