Hírek

2015.01.01. 18:05

Akik szolgálatban ünnepelnek - Tűzoltóknak, rendőröknek és mentősöknek is jutott jókívánság Szilveszterkor

Zala megye - Az év utolsó napján jutott a figyelemből olyanoknak is, akik a világméretű vidámság idején sem pihennek.

Szabó Judit

Elismerően szólt a Zala megyei katasztrófavédelem tavalyi teljesítményéről dr. Góra Zoltán tűzoltó dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgató-helyettese, aki Szilveszter napján Zalaegerszegre látogatott. Előbb a megyeszékhelyi hivatásos tűzoltók körében tartott rövid értékelést, majd alkoholmentes pezsgővel koccintott a szolgálatban lévő állománnyal.

Dr. Góra Zoltán (balra) is koccintott az szolgálatban lévőkkel. Fotó: Arany Gábor

Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató az összejövetelen arról szólt, hogy januárban megkezdődik a keszthelyi tűzoltólaktanya teljes felújítása. A munkálatokra 60 millió forintnál is többet költenek. Hasonló költséggel járó, de zöldmezős beruházásként épül meg 2015-ben a letenyei katasztrófavédelmi őrs laktanyája. Itt októbertől állhatnak szolgálatba a lánglovagok. Elképzelések vannak arról is, hogy jövőre a megyei igazgatóság új helyre költözik. A kvártélyházban eddig bérelt irodáik helyett saját tulajdonú épületben kapnak helyet: a Mártírok és Petőfi utca sarkán álló volt Kögáz-irodaházat vehetik birtokba. Az igazgató kiemelte: az állománya stabil, megszűnt a fluktuáció, magasak a felvételi követelmények, és aki bekerül, nem hagyja el a pályát.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere hagyományos év végi programjaként látogatott el szerdán a tűzoltóságra, a rendőrségre és a mentősökhöz, hogy megköszönje egész éves áldozatos munkájukat, amit a város és lakói érdekében végeztek. Kis csomagot: virslit, zsemlét, mustárt és pezsgőt adott át a szolgálatban lévőknek, eseménytelen éjszakát és boldog új évet kívánva nekik.

Baracskai József zalaszentgróti polgármester (jobbról a második) helyi termékekből és alkoholmentes pezsgőből összeállított csomagott vitt a városi mentőállomás szolgálatban lévő dolgozóinak. Fotó: Török Gabriella

Zalaszentgrót első polgára, Baracskai József sem feledkezett meg az év utolsó estéjén a munkával ünneplőkről. Ő a helyi mentőállomásra ment, ahová a térségben élők köszönete mellett a 2015-ös évre vonatkozó jókívánságokat, valamint ajándékcsomagokat vitt. Ezekben volt pezsgő is, de tekintettel a szolgálatra természetesen szintén az alkoholmentes fajtából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!