Hírek

2015.06.29. 14:57

Alkalom szült tolvajokat

Zalaegerszeg - Az alkalom gyakran szül tolvajt, a napokban három fiatal és egy középkorú férfi ellen emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt első történet szerint az újságkihordóként dolgozó 42 éves nagykanizsai L. Gyula tavaly június második felében belvárosi társasházakhoz vitte ki az olvasnivalót. Az egyik épületben június 14-án hajnalban a folyosón száradó női alsóneműt vette magához. Pár nappal később, június 19-én melltartót és bugyit, meg három gyermek alsóneműt lopott el. Június 30-án hajnalban négy száradó női alsóneműt emelt el egy Kossuth utcai házból, de itt tetten érték. A férfi elmenekült, de a kézbesítő kocsiját hátrahagyta. Mire visszatért érte, a rendőrök is megérkeztek.

A másik történet 18 éves zalaszentgróti szereplője, B. Dávid  le nem zárt, slusszkulccsal magára hagyott Trabantot kötött el tavaly április 18-ra virradóan Bókaházán. Beindítani nem tudta, csak legurult vele a dombról, majd otthagyta. Három napra rá Zalaszentgróton nyitva hagyott pajtából vitt el motorfűrészt. Pár nappal később lezáratlan kerékpárt tolt el egy belvárosi társasházi lépcsőházból. Ezt követően 20 éves testvérével és 16 esztendős unokaöccsével július 21-én Barátszigeten a büfés kocsit és az íjászklubot fosztották ki. A zsákmány egy részét a közeli erdőben rejtették el, amiért hat nap múltán tért vissza B. Dávid; már hazafelé tartott a holmikkal, amikor a rendőrök elfogták.

A főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte a történtek alapján lopás, illetve jármű önkényes elvétel miatt emeltek vádat az ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!