Hírek

2016.11.07. 16:01

Alkalom szült tolvajokat- tárcát és biciklit loptak

Zalaegerszeg– Alkalom szült tolvajokat, őrizetlenül hagyott táska, lezáratlan kerékpár csábított lopásra.

Arany Gábor

A nemrég vádiratba foglalt két történet szereplői a kínálkozó lehetőséggel éltek. A lopások miatt többször büntetett, 19 éves O. Zsolt és 16 éves, a törvénnyel szintén már összeütközésbe került D. Szilvia a megyeszékhelyen keresett magának éjszaki szállást ez év február elején. Egy Kazinczy téri, éppen használaton kívüli lakásban ütöttek tanyát az ajtó befeszítése után. Ide pár héttel később visszatértek: február 24-én este nyolc tájt szintén az ajtót befeszítve jutottak fedél alá. Ezt megelőzően azonban fél órával a lány egy belvárosi irodából táskát lopott. Kihasználta, hogy az alkalmazott bement a konyhába és a pénzt, okmányokat, táblagépet rejtő táskája a bejárat melletti asztalon maradt, így elég volt belépni érte.

A 35 éves K. Zoltán külföldi munkára indult ismerőseivel ez év szeptember 14-én, de alig autózott két falunyit, amikor rájött, útlevelét otthon hagyta, ezért társai Zalakaros közelében kitették a kocsiból. A férfi a fürdővárosban 70 ezer forintot érő, lezáratlan biciklire pattant, majd az ebül szerzett jószágot két nappal később megpróbálta ötezer forintért eladni, de ebben a rendőrök megakadályozták.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte a fiatal pár ellen magánlaksértés, illetve lopás miatt emeltek vádat, és utóbbival vádolták meg a kerékpárt elkötő férfit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!