Hírek

2017.06.18. 16:15

Alkotói pályázat tűzvédelem fontosságáról Zalában

GYENESDIÁS Idén is alkotói pályázatot hirdetett óvodások, általános iskolások és középiskolások részére az Országos Tűzmegelőzési Bizottság.

Zalai Hírlap

Majdnem hétezer pályamű érkezett, közülük a legjobbak jutottak az országos versenybe, amelynek díjátadóját június 9-én tartották a Fővárosi Nagycirkuszban - tájékoztatta lapunkat Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A pályázat központi témája a tűzvédelem volt. A tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó alkotással nevezhettek a gyermekek. Kreativitásukat szabadkézi rajz, számítógépes rajz, egyéb kézműves alkotás, vers és mese kategóriában is megmutathatták. A fővárosi és a megyei bírálóbizottságok az iskolás pályázókat életkor alapján három csoportba sorolták, minden korcsoportban kategóriánként három alkotást díjaztak. A legjobbnak ítélt pályaművek automatikusan részt vettek az országos versenyben is.

Szabó Lili díjazott alkotásával Fotó: katasztróvafédelmi ig.

Az országos forduló díjátadóján dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő köszöntőjében elmondta: a pályázat célja, hogy már gyermekkorban megtanulják a gyerekek, hogyan kell a tűzzel bánni és miként lehet megelőzni a bajt.

A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola diákja, Szabó Lili szabadkézi rajz kategóriában a 6-10 éves általános iskolások között országos 3. helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!