Hírek

2017.04.04. 11:56

Állásbörze lapunk szervezésében

Zalaegerszeg – Áprilisban ismét állásbörzét szervez a Zalai Hírlap a megyeszékhelyen.

Zalai Hírlap

A programon több mint 2500 álláshely vár betöltésre. A Pannon Lapok Társasága az állásajánlóknak és az álláskeresőknek találkozási lehetőséget kínál a sportcsarnokban rendezendő börzével.

Április 11-én, kedden 10-17 óra között várja Zala megye állásbörzéje az érdeklődőket a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A legfrissebb adatok alapján e pillanatban már több tucat vállalkozás vesz részt a programban, amelyek sokféle munkalehetőséget kínálnak a zalai embereknek. Közelebb hozni egymáshoz a munkaadókat és az álláskeresőket, megoldást kínálni a foglalkoztatóknál jelentkező munkaerőhiányra – ez a célja a rendezvénynek.

A kínálat az álláslehetőségek széles spektrumára terjed ki: szakképzettséget nem igénylő, illetve konkrét végzettséghez nem kötött munkakörök egyaránt betöltésre várnak, a diákok, valamint a megváltozott munkaképességűek részére is készülnek ajánlatokkal a foglalkoztatók. A kiállítók közt kis-, közép-, és nagyvállalatok képviselői mellett, a fegyveres erők szervei is jelen lesznek, s várják az álláskeresőket.

A még meglévő néhány helyre a cégek Bogdán Györgynél jelentkezhetnek (telefon: 06- 20/215-2549), e-mail cím: [email protected])

A bútorgyártó is dolgozókat vár

Zalaegerszeg – Jövő kedden nyílik a Zalai Hírlap által szervezett állásbörze a városi sportcsarnokban. A rendezvényen számos munkáltató jelenik meg, egyikük a Sitform Bútorgyár Bt.

A bútorgyártó vállalkozás bőr garnitúrákat gyárt, termékeiknek száz százalékát külföldön értékesítik. Kozma Péter termelési vezető mondta el, miért fontos számukra a ZH állásbörzéjén való megjelenés.

– Egyrészt úgy érezzük, hogy mint a városban az egyik legnagyobb létszámot foglalkoztató cég, meg kell jelennünk egy ilyen rendezvényen. Másrészt éppen a létszámunkból fakadóan mindig gondolnunk kell a jövőre. Folyamatosan keressük a jól képzett szakembereket, akik képesek erősíteni a kollektívánkat, és a cégünk termelékenységét – mondja a vezető.

A Sitform közel négyszáz dolgozót foglalkoztat. A bútorok favázát beszállító gyártja, a favázak előkészítése, a rugózat rögzítése, a habanyag ragasztása, a bőr huzatok szabása és varrása, valamint a kárpitozás történik az egerszegi üzemben.

– Mi is küzdünk munkaerőhiánnyal. Jelentős a hiány kárpitos szakemberből, ez a legfőbb problémánk. Ezen kívül varrónőkre is szükségünk lenne, sajnos nagyon kevés varrómunkást képeznek, varrónő képzés szinte már nincs is. Ha minden igaz, idén mi három tanulót kapunk nyári gyakorlatra. Ők férfi-női ruhakészítő szakon tanulnak. Most ugyan megvan a varrodában a létszámunk, de több jól képzett szakemberre lenne szükségünk – mondta Kozma Péter termelési vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!