Hírek

2017.04.11. 12:03

Zalai Hírlap állásbörze – „Most van a legnagyobb igény a megbízható dolgozókra”

Zalaegerszeg – Idén is nagy érdeklődés közepette nyílt meg a Zalai Hírlap második állásbörzéje. Nemcsak álláskeresők jelentek meg nagy számban, hanem a régió középvállalkozásai, óriáscégei, akik e rendezvényen keresték a megfelelő leendő munkatársaikat.

Rákos Bianka

Szakképzett kétkezi munkásokra úgy tűnik hatalmas az igény, nemcsak belföldön, hanem külföldön is. Több, az állásbörzén megjelent cég panaszkodott a munkaerőhiányra, így aki most szeretne állást találni, megvan rá a lehetősége.

A Bigimp Kft. Faipari Centrum munkatársa, Horváth Beáta elárulta: a cég 21 éves fennállása során most van a legnagyobb igény a megbízható dolgozókra.

- Keresünk asztalos értékesítőt, aki ért a fához, és a jó a kommunikációs képességeinek köszöngetően el is tudja adni a termékeinket. A faipari tapasztalat nálunk szintén fontos, fizikai munkakörben keresünk leszedőt is, aki a fűrészgépről lejövő anyagot szortírozza – fejtette ki Horváth Beáta.

A főleg nyomdászattal foglalkozó Elanders Hungary Kft képviselői először jöttek állásbörzére, náluk nemcsak fizikai munkásokra, hanem a szellemi munkaerőre is nagy az igény.

- Ez az első állásbörze, amin részt veszünk, ami azért is jó dolog, mivel nehezen találunk új dolgozókat. Nem mindenki jön ide önéletrajzzal, ezért hoztunk magunkkal jelentkezési lapokat. Minden pozícióhoz készítettünk leírást is, amit az érdeklődők magukkal tudnak vinni – mondta Takács Lilla az Elanders Hungary Kft pénzügyi vezetője.

Tóth Gábor

A Halház Kft egyik munkatársa, Bella Tamás elárulta, náluk a folyamatban lévő jelentős beruházás miatt különösen nagy az igény a szakképzett munkaerőre.

- Fizikai dolgozókat, például henteseket és halfeldolgozókat keresünk. Hamarosan megvalósul a zalacsányi beruházásunk, így rengeteg az álláslehetőség. Raktárost, műszakvezetőt és diszpécsereket szintén toborzunk – tájékoztatott Bella Tamás, majd hozzátette: az állásbörzének most különösen örül, hiszen megkönnyíti a munkaerő keresést.

A látogatók többsége célirányosan jött, de olyan érdeklődő is akadt, aki egyelőre csak tájékozódik a jobbnál-jobb állások iránt. Tóth Gábor fizikai munkát szívesen vállalna, bár jobban örülne, ha a szakmájában tudna elhelyezkedni.

– Mivel korábban számítógépes rendszerkarbantartóként végeztem, ezért főleg az ilyen állásokat keresem, bár nyitott vagyok mindenre – mesélte.

A jelenleg szociális gondozó és ápolóként dolgozó Deákné Komáromi Zsuzsanna érdeklődőként van jelen az állásbörzén, már megfordult a fejében a váltás. – Elég sok a lehetőség, bár egyelőre megfigyelőként jöttem – tette hozzá.

Deákné Komáromi Zsuzsanna

A munkaerőhiány nemcsak belföldön, hanem külföldön is égető probléma. Dióssy Péter az R+S Group Hungary Kft.-től érkezett, és kizárólag németországi munkavégzésre toboroz szakembereket.

Horváth Beáta

- Villanyszerelőket, víz- gáz-fűtés szerelőket, klímával és légtechnikával foglalkozó embereket keresünk a kisipari szakmák közül, az ipari területen pedig lakatosokat, hegesztőket, valamint CNC forgácsolókat. A magyar szakemberek nagyon jó munkaerőnek számítanak, a német kollégák visszajelzései szerint is. A cégnél elvárás az alapszintű német nyelvtudás, de abban az esetben, ha valaki ajánlatot kap tőlünk, finanszírozunk számára saját szervezésű nyelvi kurzust – tudtuk meg a toborzótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!