Hírek

2017.06.22. 13:12

Lábadozót építenek az árva kutyáknak és cicáknak

NAGYKANIZSA Újabb beruházás kezdődött nemrégiben az állatmenhelyen, melynek jóvoltából az orvosi kezelésre szoruló kutyák és cicák komfortos és higiénikus körülmények közt pihenhetik ki a gyógyítás fáradalmait.

Szabó Zsófia

Korábban is történtek nagyobb korszerűsítések az otthon területén. Két éve karantént építtettek, amely ideiglenesen elkülöníti a menhelyre kerülő kutyákat a többi négylábú gondozottól, tavaly pedig új utat.

Varga Károlyné az épülő lábadozót mutatja Fotó: Szakony Attila

– Hiányzott viszont egy olyan helyiség, ahol az új lakóinkat fürdetni tudjuk, vagy lenyírni a bundájukat – mondta Varga Károlyné, az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület elnöke. – Leginkább arra használnánk a közel negyven négyzetméteres „szobát", hogy a frissen műtött kutyák és macskák ott rehabilitálódjanak, amíg meg nem erősödnek, hogy visszavigyük őket a társaikhoz – részletezte az egyesület elnöke. Elmondta: fűthető, illetve zárható lesz a lábadozó, amelyben külön kennelsor lesz az ebeknek és a cicáknak. Ezen kívül fürdető, valamint a rendbetételükre alkalmas asztal is helyet kap.

A kivitelező munkatársai, Bartók Zsolt és Sári Antal rétegrendnek szedi a földet a majdani épületben Fotó: Szabó Zsófia

– Közel hatmillió forintba kerül a kivitelezés, amit a város által rendelkezésünkre bocsájtott idei és jövő évi fejlesztési pénzből fedezünk – jelezte Varga Károlyné. Azt is: az építkezés már zajlik, a tervek szerint jövő nyáron vehetik birtokukba a négylábú „páciensek" az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!