Hírek

2017.01.19. 18:05

Álrendőr csapta be az idős asszonyt

Lenti - Kis túlzással: egymásnak adták a kilincset a csalók egy idős asszonynál. Először több százezer forintjától szabadította meg egy pár, majd pénze visszaszerzésére újabb ezreket fizetett ki egy álrendőrnek.

Arany Gábor

Nemrég lapunkban is beszámoltunk arról, hogy a 32 éves H. Ibolya és hét évvel idősebb élettársa, O. Zsolt ellen vádat emeltek, mert szorult anyagi helyzetükben egy Lenti közeli faluban élő idős nőtől, illetve férjétől rendszeresen kisebb-nagyobb kölcsönöket kértek anélkül, hogy szándékukban állt volna visszafizetni a pénzt. A pár 2015 elejétől tavaly áprilisáig heti rendszerességgel kereste fel a 74 éves asszonyt és férjét. Kihasználták hiszékenységüket, jóhiszeműségüket, és olyan okokra hivatkozva kértek pénzt, amiről feltételezték, hogy kiváltja az öregekből az együttérzést. Volt, amikor azt mondták, nincs ennivalóra pénzük, máskor a gyerekek betegsége került szóba. Kértek kölcsön pelenkára, gyógyszerre. A most vádemelésig jutott történet főszereplője O. Zsolt 37 éves testvére, a többszörösen büntetett O. Mónika, aki tavaly áprilisban a börtönből szabadulva értesült a pénzszerzési lehetőségről.

Tudott arról is, hogy a csalás miatt eljárás indult testvére és élettársa ellen. A következő hetekben O. Mónika telefonon többször felhívta az idős nőt és magát rendőrnek kiadva azt állította, ő vizsgálja az ügyüket, s a kölcsönöket vissza fogják kapni. Ehhez azonban pénzre van szükség. Először azt kérte, hogy az általa megadott telefonszámra töltsenek fel 3500 forintot. Miután ez megtörtént, az ügyintézéshez kért tízezer forintot azzal, hogy a pénzért O. Mónika megy majd el. Ezt követően a nő ismeretlenül maradt társával jelent meg az idős asszonynál a pénzért. Ezek után O. Mónika újra többször telefonált és további 25 ezer forintot kért a kölcsönadott pénz visszaszerzéséhez. Mivel az idős asszonynak ennyije nem volt, a fiától kért kölcsön, aki értesítette a rendőrséget.

A történtek miatt a nő ellen folytatólagosan elkövetett csalásért emelt vádat a lenti járási ügyészség, közölte dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!